Trebuie sa nasti din moment in moment, asa ca ar fi bine sa iti pregatesti cateva lucruri care sa iti faca viata mai usoara cand vei reveni acasa. Nu, nu pentru bebelus, ci pentru tine!
1. Tampoane intime, varianta maxi
Sangerarea postpartum va dura in jur de 10 zile si ti se va parea foarte puternica, mai ales in conditiile in care nu te-ai mai intalnit cu o sangerare in ultimele noua luni. Eliminarea lochiei va fi masiva in primele 2-3 zile si vei folosi tampoane speciale de spital, iar apoi vei putea folosi tampoane comerciale, de tip maxi. Nu folosi tampoane interne, deoarece zona este sensibila si poti face infectii usor.
2. Fier
Nasterea implica pierderea masiva de sange si de aceea vei experimenta o pierdere de fier. Poti alege sa mananci mancaruri bogate in fier sau sa iei un supliment pe baza de fier.
3. Apa
Apa este foarte importanta pentru a te pastra hidratata si sa tii deoparte durerile de cap, durerea postpartum si sa ameliorezi constipatia.
4. O perna tare
O perna de marime mai mare iti va deveni repede un prieten apropiat. In plus, daca este tare te va ajuta sa iti sustii eficient spatele cand stai. De asemenea, o perna este recomandata pentru recuperarea dupa cezariana pentru ca te ajuta sa iti sustii stomacul sub zona incizata. O alta utilizare buna a unei perne de calitate este sa tii bebelusul pe ea si sa il legeni sau sa il tii pe ea cand il alaptezi.
5. Sutien de sustinere
Indiferent daca vei alapta sau nu, vei vedea ca sanii tai s-au modificat esential si ai nevoie de sustinere. Este esential sa gasesti un sutien bun care sa amelioreze presiunea, durerea de spate, durerile de spate si stresul. Daca alaptezi, cauta unul la care se poate deschide usor partea din fata. Nu ezita, da un ban in plus si cumpara unul bun. Iti vei multumi in fiecare zi.
Citeste si 10 trucuri pentru un inceput usor acasa.
6. Pompa de san si tampoane pentru san
O pompa de san este esentiala pentru a ameliora angorjarea sanilor. Daca se intampla asta, cel mic nu va putea apuca sanul ca lumea, nu va suge si anogrojarea va continua. Ai nevoie de pompa ca sa mai mulgi din lapte. Asta se intampla mai ales in primele sase saptamani cand bebelusul isi regleaza cantitatea supta si programul si sanii tai se adapteaza la acest program. Tot din aceasta cauza vei vedea ca vei avea scurgeri de lapte si este bine sa ai tampoane pentru sani ca sa nu iti patezi bluzele (mai ales in public).
7. Legume si fructe
Pregateste-ti fructe si legume proaspete in frigider ca sa nu fii nevoita sa iesi la cumparaturi imediat dupa nastere si sa te expui la microbii din magazine
8. Mancaruri gatite, in frigider
Mancarurile gatite sunt mana cereasca mai ales in prima saptamana! Daca ai avut chef de gatit ceva mai mult si ai pus si la congelator, poti sta linistita primele doua saptamani, exact atata cat iti trebuie sa iti dai seama pe ce lume esti si cum te descurci in noua ta viata.
9. Ajutor
Profita de orice oferte de ajutor pe care o primesti: aspiratul, curatenia, mancarea sunt toate sarcini care pot fi facute de alti oameni si care se vor bucura de faptul ca te pot ajuta.
10. Sprijin
Vorbeste cu alte mame care au nascut si s-au confruntat deja cu situatiile prin care vei trece. Este important sa ai un cerc de mame la care sa poti apela de fiecar data cand nu stii ce sa faci, sau pur si simplu sa stai de vorba cu cineva care te intelege.
Sursa foto: hepta.ro