Deși nașterea în sezonul rece ar putea încărca viitoarea mamă cu extrem de multe griji, noi credem că există o mulțime de beneficii, atât pentru mamă, cât și pentru copil, dacă nașterea se întâmplă iarna. Iată despre ce este vorba:
Nimeni nu are așteptări mari de la tine, de sărbători
Cumpărat cadouri, gătit, făcut curățenie generală, primit musafiri – nimeni nu are aceste așteptări de la o mamă a cărei burtică este mai mare decât un pepene în plină vară. Tot ce trebuie și ce poți face este să te întinzi în pat, să îți iei ceaiul cald, să te relaxezi și să te gândești cu bucurie la perioada ce vine!
Ai scuza perfectă pentru ca nimeni să nu se apropie de bebeluș
Este de la sine înțeles că în primele săptămâni nu ar trebui să se apropie nimeni de copil, în afară de membrii familiei. Cu toate acestea, multe cunoștințe nu înțeleg acest aspect și dau iama peste mamă și peste bebeluș, neacceptând nicio limită. Ei bine, iarna mamele se pot face mult mai ușor înțelese, atunci când le explică potențialilor vizitatori de ce o amânare a vizitei ar fi binevenită.
Citește și Prima iarnă a bebelușului: 5 sfaturi pentru a-l menține în siguranță
Gleznele nu sunt la vederea oricui
În ultimele săptămâni de sarcină, picioarele, gleznele capătă niște proporții ușor ieșite din comun (cel puțin, la prima sarcină, așa pare), motiv pentru care viitoarele mămici încearcă să le cam ascundă de ochii curioși ai persoanelor din jur. Din fericire, iarna toate părțile corpului sunt mai ușor de ascuns, astfel că mămicile pot scăpa de comentariile răutăcioase.
Mai mult timp de relaxare, în căldura casei
Iarna, parcă oamenii nu mai sunt atât de mult pe fugă și se bucură mai tare de căldura casei, de liniște, de o ciocolată caldă și de îmbrățișări. E timpul ideal ca tu să te odihnești, în timp ce în cuptorul pântecului tău se coace cel mai de preț dar pe care l-ai primi vreodată.