Sari la conținut

6 lucruri despre loviturile bebelusului

Pentru cele mai multe femei primele lovituri ale bebelusului sunt o amintire de neuitat. Acestea sunt semnul evolutiei firesti a bebelusului, insa multe femei se intreaba care este rolul acestora si daca nu cumva ar trebui interpretate aceste miscari.

Loviturile nu sunt doar lovituri

Cu totii stim ca pe masura ce bebelusul creste, incepe sa se miste in burtica. Loviturile se refera de fapt la miscarile pe care fetusul le face in burtica. Desi numite lovituri in termeni populari, miscarile pot include miscari ale diafragmei, sughituri, miscari ale mainilor, intoarceri ale corpului, rasuciri si altele. Nu toate miscarile sunt sesizate de catre mama, iar cele mai puternice sunt denumite de aceasta lovituri. Atunci cand bebelusul incepe sa se miste, chiar sa faca miscari cu mainile si picioarele, vei simti mai curand miscari usoare ca un fluturat de aripi sau ca un usor tremurat in burta.

Bebelusii reactioneaza la mediu

In uter copilul incearca sa isi intinda membrele ca sa se relaxeze sau sa isi schimbe pozitia si, prin urmare, vei simti loviturile. Aceste miscari sau lovituri sunt o parte a dezvoltarii normale a copilului. Un copil insa misca membrele sau se intoarce si ca raspuns la stimuli externi, cum ar fi un sunetul, lumina sau chiar mancarea consumata de mama.

Bebelusii dau din picioare dupa o masa

Un copil sanatos care creste intr-un ritm normal se poate sa loveasca cu piciorul de aproximativ 15 pana la 20 de ori pe zi. De asemenea, el se va misca mai mult dupa ce mama mananca sau ca raspuns la sunetele puternice.

Bebelusii incep sa loveasca dupa 9 saptamani

..dar probabil nu vei simti nimic, deoarece aceste lovituri pot fi detectate numai cu ajutorul ultrasunetelor. Vei incepe sa simti miscarile bebelusului dupa saptamana 18-19.

Ca sa percepi loviturile cat mai repede trebuie sa fii foarte atenta pentru ca majoritatea mamelor cred ca au gaze! Dupa saptamana 24 vei simti loviturile mult mai des, iar o mama care este insarcinata a doua oara poate simti loviturile chiar inainte de 13 saptamani.

Mai putine lovituri ar putea insemna ca ceva este in neregula

Un copil sanatos loveste cu piciorul de 15 pana la 20 de ori pe zi. Miscarile fetale reduse pot indica o problema, pentru ca poate insemna ca fatul nu se hraneste suficient sau nu are destul oxigen. O evaluare materna si fetala detaliata si un test de non-stres, care verifica ritmul cardiac fetal, vor evalua cauza miscarilor fetale reduse. Uneori, o problema serioasa poate fi detectata si copilul poate fi nascut de urgenta ca sa poata fi salvat. Contrar credintei populare, un copil care loveste de putin nu indica o personalitate linistita si rezervata, ci inseamna ca bebelusul are nevoie de ajutor. Daca bebelusul nu se misca mai mult de o ora, chiar dupa ce mananci, atunci acesta poate fi un motiv de ingrijorare. Uneori miscarile fetale au tendinta de a incetini, daca nivelul de zahar scade brusc.

Citeste si cum interpretezi loviturile din burtica.

Dar loviturile rare s-ar putea sa nu indice intotdeauna probleme

Uneori copiii se odihnesc in interiorul uterului pentru perioade de timp de 40-50 de minute. De asemenea, dupa saptamana 36 ar putea fi o intarziere in miscarile fetale din cauza spatiului mai restrans.

 

Sursa: The Health Site

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!