Are o greutate aproximativa de 1,8 Kg si o lungime a corpului de aproximativ 40.5 cm, arata ca un nou nascut. Se poate sa observati ca bebelusul nu se mai misca atat de mult datorita faptului ca el creste si se diminueaza spatiul din uterul dumneavoastra, si chiar daca va vine sa credeti sau nu, el mai are de crescut.
Organele interne ale bebelusului continua sa se dezvolte si sa elimine apa prin vezica urinara, un exercitiu bun pentru procesul urinarii de dupa nastere. Scanarea creierului fatului pune in evidenta faptul ca acesta are perioade in care viseaza in timpul somnului in jurul celei de-a 8-a luna.
Daca bebelusul s-ar naste acum are sanse foarte mari de supravietuire, dar sub ingrijire medicala (va trebui incubat deoarece nu are suficient tesut adipos care sa-i tina de cald).
Luna aceasta sigur ati castigat si dumneavoastra in greutate intre 1,3-1,8 kg. Este absolut normal ca in ultimul trimestru sa luati in greutate aproximativ 450 g pe saptamana, bebelusul avand o crestere accelerata in greutate inainte de nastere.
Puteti observa o cantitate mai mare de mucus elimininat, numit leucoree. Uterul dumneavoastra isi mareste dimensiunile, apasand pe diafragma, fapt ce v-ar putea induce un sentiment de discomfort in ceea ce priveste respiratia, si anume e posibil sa aveti senzatia ca nu aveti suficient aer. Acest discomfort se va atenua cu 2-3 saptamani inainte de nastere.
Inflamarea picioarelor este un lucru obisnuit in partea avansata a sarcinii, dar in cazul in care incepe sa vi se umfle fata, sa aveti dureri mari de cap, dureri de burta, stare de voma sau ameteala, luati legatura imediat cu doctorul. Puteti suferi de preeclamsie ce se traduce intr-o stare ce trebuie atent monotorizata de medic.