Cresterea bebelusului este conditionata de alimentatia sanatoasa, fiind necesar sa aveti un aport de calorii de aproximativ 2400 de calorii pe zi.
Bebelusul are acum o greutate in jur de 2,5 kg, iar lungimea lui este de aproape 48 cm. Se hraneste in continuare si incepe sa capete forme rotunde, avand nevoie de stratul de grasime mai tarziu, cu scopul de a-si regla temperatura corpului. In cazul in care nu ati inceput pana acum sa-i vorbiti, este timpul sa o faceti la 35 de saptamani, auzul bebelusului dumneavoastra fiind complet dezvoltat, unele studii aratand ca bebelusii sunt mai atenti atunci cand ridicati un pic tonul.
99% din bebelusii nascuti in saptamana a 35-a de gestatie pot supravietui in afara uterului, majoritatea neavand probleme deosebite.
Chiar daca sistemul nervos central al bebelusului continua sa se dezvolte, plamanii sai sunt aproape complet dezvoltati.
Este indicat sa va vizitati doctorul ginecolog mai des si sa va faceti testele pentru streptococii din grupa B, si de asemenea sa fiti consultata de medic pentru a stabili dilatarea colului si eventuala slabire a muschilor acestuia.
Unele femei acuza o senzatie de amorteala in regiunea pelviana, datorandu-se greutatii bebelusului ce apasa pe nervii din aceasta regiune. Din nefericire aceasta senzatie nu va dispare decat dupa nastere. In situatia in care va deranjaza foarte tare, luati legatura cu medicul dumneavoastra.
Somnul incepe sa devina o problema; durerile de spate si grijile legate de nastere vor deveni obositoare peste masura. Incercati sa va intindeti pe o parte si sa va rugati partenerul sa va maseze spatele. Tot acum puteti visa urat, nu va alarmati, este ceva normal.