Chiar daca nu i se pot auzi bataile inimii bebelusul dumneavoastra creste.
Este posibil sa apara greturile de dimineata. Senzatia de urinare poate fi mai frecventa decat de obicei. Greata afecteaza o treime dintre femeile insarcinate si de obicei se reduce la inceputul trimestrului doi.
Aceasta poate fi cauzata de nivelul crescut de estrogen ca si de cresterea rapida a uterului. Unele studii au aratat ca prezenta acestui simptom este legata de o usoara scadere a riscului de avort in primele luni.
Odata cu dezvoltarea stomacului si a intestinelor sistemul digestiv devine mai complex. Tubul neural care va deveni mai tarziu cordul spinal, are neaparata nevoie de vitamina B9, pentru a preveni defectele. Deasemenea prind contur ochii si urechile.
Cu toate ca nu pareti insarcinata, embrionul se dezvolta si creste in aceasta perioada.
S-ar putea sa apara scurgeti vaginale de culoare alba-galbuie care sa continue pana in momentul nasterii. Consultul medicului este recomandat in cazul in care apar dureri la nivel genital sau miros neplacut.
Datorita faptului ca organismul retine lichide o parte din gravide incep sa creasca in greutate extrem de repede.
Modificari ale comportamentului nu sunt deloc atipice pentru aceasta perioada; in ceea ce priveste alimentatia, poftele reprezinta o astfel de transformare.
Chiar daca simptomele sarcinii nu sunt deloc placute, acestea sunt prezente in aceasta perioada si sunt normale pentru starea prin care treceti.