Sari la conținut

Acupunctura in sarcina

Nu este populara pe la noi, dar ar trebui. Pentru ca si-a dovedit din plin eficacitatea in rezolvarea problemelor de sarcina pe intreg globul.

 

Face parte din cultura orientala de mii de ani si, cu toate acestea, vesticii tot privesc acupunctura cu scepticism. Mai ales cand vine vorba de folosirea tehnicilor sale in sarcina, o perioada nu intr-atat delicata, cat plina de panica si stres. Cu atat mai mult este acupunctura necesara, mai ales pentru relaxarea gravidei, pentru echilibrarea energiei sale si redistribuirea ei in mod corect si firesc, de-a lungul meridianelor corpului. Probabil de asta si este atat de eficienta in tratarea infertilitatii – eficacitatea interventiilor de reproducere umana asistata creste cu 10-15% prin asocierea cu sedinte de acupunctura – si anume pentru ca „sterge” stresul din organismul femeii, creand un teren propice pentru o sarcina. Acupunctura este un izvor de beneficii pentru gravida, iar cel mai dificil  nu e sa te supui intepaturilor (acele sunt cat firul de par, nici nu le simti), ci sa-ti ingadui sa apelezi la acest tratament si sa crezi in puterea de auto-vindecare pe care o da organismului tau.

Iata, in continuare, cateva intrebari pe care ai putea sa ti le pui despre acupunctura:

Sursa foto: isthmusacupuncture.com

Este acupunctura sigura in sarcina?

Absolut! In afara de faptul ca specialistii in acest tip de tratament stiu ce puncte energetice sa ocoleasca in cazul femeilor gravide (exista astfel de puncte pe maini, umeri, in josul piciorului, pe glezna sau in josul coloanei vertebrale), s-au facut chiar studii asupra sigurantei acupuncturii in sarcina, iar rezultatele au aprobat utilizarea acestei metode.

 

Cum ma poate ajuta acupunctura in sarcina?

Greturile matinale, durerile lombare, durerile de solduri, durerile de ligamente, depresia usoara sau chiar moderata, constipatia, refluxul gastric, preeclampsia, diabetul gestational, retentia de apa si chiar deschiderea prematura a colului pot fi administrate cu ajutorul acupuncturii. Tehnicile sale reusesc chiar sa-ti intoarca bebelusul in burtica, determinandu-l sa se pozitioneze optim pentru nastere naturala.

 

Cat de des sa fac acupunctura in sarcina?

Asta-i in functie de problemele pe care le ai. Daca lucrurile merg ca pe roate, fara vreun disconfort, poti face o sedinta pe luna, doar pentru echilibrare energetica. Pentru greturi matinale moderate, o data la doua saptamani e de-ajuns (nu vorbim de hyperemesis gravidarum). Daca te-ai confruntat cu pierderi de sarcina inainte, sedintele frecvente de acupunctura din primul trimestru (cel mai delicat, in care sarcina „se fixeaza”) vor da organismului energia necesara sa treaca cu bine de aceasta etapa. Frecventa sedintelor ramane, in acest caz, la latitudinea specialistului in acupunctura, la fel cum se intampla si la sfarsitul oricarei sarcini (pe la saptamana 37), cand o frecventa mai ridicata a sedintelor iti va ajuta organismul sa se pregateasca pentru travaliu si nastere.

 

Iar daca ai auzit pe ici-colo ca acupunctura ajuta si la declansarea travaliului, ei bine, este adevarat! Dar asta se intampla numai daca sarcina a ajuns la termen si, de fapt, toata declansarea sta in efectul relaxant pe care acupunctura il are asupra pacientilor.

 

Sursa foto articol: kokinhealingcenter.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!