Sari la conținut

Alegerea celor mai bune vitamine prenatale

Vitaminele prenatale sunt importante in dezvoltarea copilului din burtica ta. Iata la ce trebuie sa te uiti atunci cand te-ai decis sa iei astfel de suplimente.

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa te gandesti la copilul tau si nu exista nici un moment mai bun pentru start decat preconceptia. Din fericire, nu e nimic mai simplu de facut pentru sanatatea lui decat sa iei o vitamina prenatala. Vitaminele prenatale luate zi cu zi iti dau siguranta ca organismul tau va dispune de toate substantele nutritive necesare pentru conceperea copilului  si dezvoltarea unei sarcini sanatoase. Daca inca nu te-ai hotarat inca sa iei vitamine prenatale, iata si un alt argument: vei experimenta mai putine episoade de greata si varsaturi in timpul primului trimestru de sarcina. Si daca nici asta nu e un motiv suficient, iata altul: unele dintre vitaminele regasite intr-un supliment prenatal pot creste fertilitatea!

Iata cum poti alege cele mai bune vitamine prenatale:

Verifica eticheta. Uita-te ca o vitamina sa aiba cel putin 400 mcg de acid folic. Luand cantitati adecvate din acest nutrient (atat inainte, cat si in stadiile incipiente ale sarcinii), vei reduce semnificativ riscul ca bebelusul sa dezvolte un defect de tub neural, cum ar fi spina bifida. Calciul este un alt nutrient esential pentru femei  (este necesar pentru mentinerea sanatatii oaselor). Este deosebit de important atunci cand in burtica ta se dezvolta un alt set de oase (al copilului). Daca nu consumi destul lapte, iaurt  sau alte alimente bogate in calciu - ai nevoie de 1000 mg ( miligrame ) pe zi – asigura-te ca il iei din vitamine. Fierul este un alt mineral important si cele mai multe vitamine prenatale vor avea cca 30/40 mg. Daca esti anemica, discuta cu medicul tau despre cantitatea de fier necesara.  Si nu uita sa verifici existenta altor substante nutritive importante, cum ar fi zincul si manganul (pentru fertilitate), iodul (pentru tiroida si dezvoltarea creierului bebelusului) sau vitamina B6 (pentru reducerea greturilor de dimineata).

Asigura-te ca se dizolva. Unele vitamine prenatale nu se dizolva in stomac suficient de repede , ceea ce inseamna ca organismul tau va pierde din nutrienti. Fa urmatorul test la domiciliu: pune vitamina intr-o jumatate de cana de otet si amesteca usor la fiecare cinci minute. In decurs de 30 minute (pana la 45 daca pilula are un invelis special), ar trebui sa fie dizolvata sau cel putin separata in particule minuscule .

Asigura-te ca poti sa o iei usor. Daca ai probleme la inghitire, ar fi bine sa apelezi la unele care au un strat exterior dur (special realizat pentru o inghitire usoara) sau la capsule. Pastilele fara calciu tind sa fie mai mici (calciul are nevoie de un volum mai mare), asa ca poate apelezi la un astfel de supliment si iti iei calciul dintr-o pastila separata sau o alimentatie bigata in calciu.  Vitaminele prenatale masticabile sunt o optiune - dar nu te astepta sa aiba un gust prea bun. Daca vezi ca vitaminele te constipa sau iti dau gaze, ar putea fi vina fierului. Discuta cu medicul tau despre alternative.

Nu lua suplimente cu pumnul. Mai mult nu este mai bine atunci cand vine vorba de vitamine - deci mentine-te la doza recomandata si nu lua alte suplimente suplimentare doar daca medicul tau iti recomanda. Spune-i despre orice suplimente iei sau intentionezi sa iei, inclusiv despre cele din plante. Unele dintre acestea pot fi daunatoare pentru fat. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!