Sarcina este o perioada foarte delicata din viata fiecarei femei, in care trebuie sa ai grija ce mananci, ce activitati ai, dar si ce mirodenii si ierburi folosesti, pentru ca si un banal ceai poate avea consecinte neplacute.
Cauza pentru care aceste precautii sunt necesare este faptul ca unele produse naturale pot sa stimuleze uterul si sa duca la aparitia contractiilor, fapt care poate duce fie la avort, in primele luni de sarcina, fie la nastere prematura. Asa ca putina precautie, nu strica.
Suplimente naturale. Trebuie sa ai mare grija la suplimentele ce contin papadie, musetel, urzici, ginseng, busuiocul cerbilor sau floarea pasiunii. Toate au efecte la nivelul musculaturii netede a uterului. Ideea de baza este ca in timpul sarcinii si mai ales in primul trimestru trebuie evitate complet toate preparatele naturiste, exceptie facand doar cele care iti sunt recomandate de medicul care stie ca esti insarcinata.
Uleiurile esentiale si sarcina
Condimente folosite la gatit. Unele dintre cele mai banale condimente pot sa fie periculoase pentru o femeie insarcinata, mai ales daca sunt consumate in cantitati mari. Incearca sa limitezi consumul de rozmarin, usturoi crud, salvie, ghimbir si turmeric.
Cafeina in timpul sarcinii
Ceaiuri. Aceleasi plante din suplimentele naturale se pot dovedi periculoase si in ceaiuri, asa ca este bine sa le eviti. Pe toate! Restrictia este in parte ridicata pentru tei, sunatoare si menta dupa luna a treia de sarcina.
Articole relationate
Cum să-ți susții sistemul imunitar în sarcină cu o dietă potrivită pentru iarnă?
Sezonul rece vine cu provocări pentru orice viitoare mamă. Pe lângă grija pentru sănătatea bebelușului, este esențial să îți protejezi sistemul imunitar, care...
Cum să te protejezi de răceli și viroze pe parcursul sarcinii în sezonul rece
Pe măsură ce toamna își intră în drepturi și temperaturile scad, riscul de răceli și viroze crește semnificativ. Pentru viitoarele mame, aceste afecțiuni pot fi...
Beneficiile nutriționale ale gogoșarilor pentru copii și mămici
Gogoșarii, acești delicioși și colorați membri ai familiei ardeilor, nu sunt doar un ingredient versatil în bucătărie, ci și o sursă excelentă de nutrienți...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu