Sanatatea noastra depinde si de calitatea apei pe care o bem, lucru pe care il cunoastem, deja, foarte bine. Apa de la robinet, imbuteliata, filtrata, tratata sau mineralizata? Care este cea mai buna si cand ar fi cel mai bine sa consumam un anumit tip de apa, in detrimentul alteia?
Teoretic, apa de la robinet trebuie sa fie fara impuritati, lipsita de germeni si bacterii, fara reziduuri (petroliere) si cu minimum de nitrati, clor si calcar. Marea problema a apei de la robinet o reprezinta clorul si nitratii. Acestia din urma sunt cei mai daunatori, deoarece acumularea lor in organism reduce capacitatea celulelor de a asimila oxigen. Oricum, din cauza chimicalelor folosite in agricultura, inghitim - cu si fara voia noastra - cantitati mari de nitriti.
A doua problema o reprezinta clorul, folosit pentru purificarea apei. Ultimul inamic, calcarul. Depunerile de calcar despre care se vorbeste in reclamele pentru aditivi buni pentru masina de spalat se produc si in organismul nostru. Iar noi nu putem folosi solutii anti-calcar! La aceasta se adauga infestarea cu pesticide, antibiotice si diferite alte reziduuri.
Apa imbuteliata este o solutie. Avantajele sunt calitatea perfecta si constanta a apei. Este bine sa cumperi apa imbuteliata pe a carei eticheta este specificata clar firma producatoare, certificatul de garantie, dar, mai ales, sursa de unde provine apa. Gustul apei imbuteliate – in esenta, o apa minerala naturala, cu sau fara adaos de dioxid de carbon - este dat de proportia si concentratia mineralelor din ea. In principal, este vorba despre saruri de sodiu, calciu si sulf, la care se adauga magneziu, calciu, clor si ale minerale rare, in cantitati mici. Cea mai potrivita, mai ales pentru un consum de lunga durata, acasa sau pentru copii, este apa plata, cea fara adaos de dioxid de carbon, care sa aiba o concentratie cat mai mica de minerale.
Iti amintim cateva aspecte esentiale:
1. Bea apa - minimum doi litri pe zi.
2. Bea apa inainte sa iti fie sete.
3. Bea apa la o temperatura apropiata de cea a mediului.
4. Ai grija ce faci cu pet-urile, dupa ce apa din ele a fost consumata. Recicleaza!
Concluzia:
Daca compari diferite marci de apa imbuteliata o sa observi diferente esentiale, mai ales in ceea ce priveste cantitatea de nitrati. Iar in cele mai multe cazuri aceasta informatie nu apare deloc.
Alegerea celei mai bune ape, sta in puterea ta! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa citesti etichetele si sa alegi apa minerala imbuteliata care are cel mai mic continut de nitrati, adica apa cea mai pura. In felul acesta te protejezi pe tine si iti protejezi cu adevarat copilul.
O apa curata si pura, fara nitrati este esentiala pentru un inceput bun in viata. Acesta este motivul pentru care noi sustinem legea apei. Afla mai multe de aici.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu