In sarcina trebuie sa mananci sanatos. Asta inseamna ca trebuie sa alegi alimente cu aport nutritiv de calitate si sa le eviti pe cele care iti aduc doar aport caloric, fara beneficiile vitaminelor, mineralelor si a altor substante nutritive.
In sarcina una dintre cele mai mari probleme de alimentatie este data de poftele pentru alimentele dulci, pofte rezolvate cel mai adesea cu dulciuri pe baza de zahar rafinat. In continuare iti prezentam o alternativa delicioasa si sanatoasa: batoanele cu unt de arahide.
Aceste batoane care nu au nevoie de coacere in cuptor sunt perfecte pentru micul dejun. Facute cu unt de arahide si fulgi de ovaz, batoanele sunt pline de proteine si fibre si iti vor da senzatia de satietate pentru mai multe ore. Acesta contine si dovleac care este o sursa foarte buna de vitamina A de care copilul tau are nevoie pentru a-si dezvolta inima, plamani si rinichi sanatosi.
Iata cum se fac aceste boatoane delicioase:
Ingrediente:
- ¾ de ceasca unt de arahide naturale nesarat (sau alt unt de nuci la alegere)
- ¾ de ceasca de piure de dovleac (din conserva)
- 2 linguri de melasa
- 2 cesti de amestec cu fulgi de ovaz (granola) plus o jumatate de cana pentru topping
- ½ de ceasca de tarate de ovaz
- ½ de ceasca lapte praf
- ⅓ de ceasca de coacaze uscate
- ½ lingurita de scortisoara macinata
- ½ lingurita de ghimbir
- ¼ lingurita de cuisoare
- un praf de sare de mare
Cum se face:
1. Pune untul de arahide, piureul de dovleac si melasa intr-un castron mare si amesteca pana cand sunt bine combinate. Adauga toate ingredientele ramase si amesteca pana cand tot amestecul este umed si capata o consistenta groasa.
2. Se toarna amestecul intr-o tava de copt tapetata cu hartie copt unsa sau cu pergament. Distribuie uniform pana cand obtii un strat de cca 1,5 cm grosime. Presara fulgi de ovaz in partea de sus si apasa usor.
3. Pune tava la congelator pana cand amestecul se intareste, aproximativ 1 ora. Imparte amestecul in batoane si pastreaza-le intr-un container etans in frigider.
Pofta buna!