Aceste batoane de cereale sunt sanatoase, contin fructe uscate si nuci neprajite, seminte, ovaz si sirop de agave si sunt perfecte pentru gustari, sau pentru a satisface nevoiea de dulce a copilului.
Ingrediente:
100 de grame de unt
3 linguri sirop de agave (sau melasa sau un alt sirop gros)
50 de grame de caise uscate, maruntite
50 de grame de alune tocate crude sau nuci
3 linguri de amestec de seminte (amestecate si macinate)
50 de grame de stafide
150 de grame de ovaz
Mode de preparare
1. Incinge cuptorul la 170 grade C. Pune foaie de copt intr-o tava putin adanca si intinsa.
2. Pune toate ingredientele, cu exceptia untului si a siropului intr-un procesor si mixeaza pana ajung la o consistenta uniforma si se lipesc in smocuri.
3. Pune untul la topit si adauga siropul. Amesteca fara sa fierbi. Adauga toate ingredientele uscate si amesteca bine pana ce compozitia devine uniforma.
3. Pun in tava si intinde egal.
4. Coace pentru 15-20 minute pana se rumeneste usor. Taie-le in bucati, cand sunt fierbinti si lasa-le sa se raceasca in tava.
5. Le poti ambala in hartie colorata sau le poti pastra intr-un recipient etans timp de 5-7 zile.