Sari la conținut

Beneficiile mersului la plaja pentru gravide

O fi expunerea la soare cu riscuri pentru gravide, dar asta nu inseamna ca plaja e teritoriu interzis in timpul sarcinii. Din contra, o vacanta la malul marii le poate face foarte bine.

 Mersul la plaja in timpul sarcinii trebuie facut cu mare grija. Trebuie sa ai grija sa nu te supraincalzesti sau sa te deshidratezi, trebuie sa te protejezi cu factor de protectie ridicat si potrivit unei gravide, sa eviti expunerea prelungita la soare din cauza arsurilor solare (care survin mult mai usor in aceasta perioada), a pericolului de avort spontan si neutralizare a acidului folic din organism (griji ale primului trimestru) si a contractiilor premature (in ultimul trimestru). In ciuda tuturor acestor griji, o vacanta la plaja in sarcina poate fi o binecuvantare, cat timp o faci cu grija. Pentru ca te poti bucura in voie de:

Leneveala pe sezlong, pentru ca, oricum, asta faceai de obicei la plaja. Statul pe spate a devenit destul de dificil de cand burta a luat amploare, asa ca pozitia semi-sezand de pe sezlong este cum nu se poate mai confortabila. De asemenea, te poti intinde pe o parte si, cu un prosop rulat bagat intre pulpe (in loc de perna de gravida de acasa), poti trage un pui de somn sanatos in muzica de valuri si pescarusi. Bineinteles, toate astea sub o umbrela cuprinzatoare.

 

Sursa foto: babble.com

 Baile in mare. Aduc un mare beneficiu unei gravide pe care-o trec toate caldurile: o ajuta sa se racoreasca. Te poti balaci fara grija si dupa ce-ti cade dopul gelatinos; doctorul cu care am nascut se amuza pe seama mea zicand ca, probabil, mi-am pierdut dopul in mare, dat fiind ca nu l-am vazut niciodata si, in plus, am petrecut atat timp la plaja pana in ultima zi de sarcina. Mai mult decat atat, baile vor intensifica circulatia sanguina in zona centrala a organismului, iar acolo este bebe, nu? Unde mai pui ca apa preia din greutatea burtii, in apa parca nu te mai simti gravida. Mai da o pauza si nervului sciatic de la excitare.

 Inotul. Daca te pricepi, este ideal sa continui practicarea lui si in sarcina. Acest tip de antrenament fizic te mentine in forma, imbunatateste oxigenarea organismului, te simti supla in ciuda kilogramelor aduse de sarcina, iti imbunateste suflul – de care o sa ai nevoie din plin in travaliu si expulzie, iti intinde spatele si umerii suprasolicitati de burtica in crestere, iar apa sustine incheieturile si ligamentele in timpul inotul, astfel incat sa nu te accidentezi. Chiar si somnul ti se imbunatateste, iar de asta chiar ai nevoie, ca ai pierdut destule nopti din cauza starilor de disconfort provocate de sarcina. Chiar si mintea ti se limpezeste prin inot.

 Aerosolii. Aerul de la malul marii este incarcat cu ioni negativi care accelereaza ritmul in care organismul nostru absoarbe oxigenul. Si ce poate fi mai bun pentru dezvoltarea lui bebe din burtica decat un sejur de aerosoli? Plus ca acesti ioni tempereaza stresul, astfel incat te vei intoarce din vacanta la malul marii mai alerta, cu un tonus mai bun, la fix sa treci cu moralul ridicat ultimele saptamani de sarcina.

 

Sursa foto: craftonsea.co.uk

 

Statul dezbracat. In afara de faptul ca ti-e cald si cu costumul de baie pe tine si n-ai mai pune nimic altceva pana nasti, mai e si disconfortul pe care-l simti din cauza hainelor care ti se freaca de piele, de burta tot mai mare, care te strang si te jeneaza. Zilele la plaja sunt o binecuvantare pentru ca-ti ofera lejeritatea de care ai atata nevoie.

 

Fara picioare umflate. Bei multa apa, stai la orizontala, te bagi in marea racoroasa – cum sa ti se umfle picioarele? In sfarsit, dupa cateva zile de plaja, poti purta acele sandale cu bareta pe glezna pe care le-ai pus in bagaj cu inima indoita, convinsa ca-ti vor fi inutile in aceasta vacanta.

Sursa: dailymail.co.uk

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!