Iata o reteta care nu intra in categoria lucrurilor interzise, ci dimpotriva! Este plina de proteine si fibre.
Poftele sunt mari in sarcina, dar la fel sunt si restrictiile. Si una dintre ele spune ca nu prea ai voie sa mananci lucruri dulci daca vrei sa-ti mentii greutatea la un nivel acceptabil.
Am sa va prezint insa o reteta care nu intra in categoria lucrurilor interzise, ci dimpotriva. El este plin de proteine si fibre. Si, in plus, spre deosebire de alte tipuri de desert care mai mult iti deschid apetitul ca sa mananci ceva mai 'serios', acesta iti tine si de foame. Iar daca adaugi un pic de miere si cortisoara, atunci vei obtine un surplus de energie, ceea ce este minunat in sarcina, cand mai mereu te simti obosita.
Ingrediente necesare
jumatate de kilogram de naut
o jumatate de lingura de ulei de masline
o lingura de miere
o jumatate de lingurita de scortisoara
un varf de lingurita de nucsoara
un varf de lingurita de sare
Cum se prepara nautul prajit
Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Puneti nautul intr-o strecuratoare si spalati-l bine. Il lasati sa se scurga si apoi va asigurati ca nu mai are deloc apa cu ajutorul unui prosop.
Pe o tava intinsa puneti o hartie de copt. Imprastiati nautul pe ea.
Se lasa la cuptor in jur de 45 de minute. Nu le scoateti daca sunt inca moi, ele trebuie sa fie crocante.
Cat sunt inca fierbinti le puneti intr-un vas si le amestecati cu sarea, mierea, uleiul de masline, scortisoara si nucsoara. Daca vreti sa obtineti un efect caramelizat le mai lasati la cuptor inca 10 minute.
Gata, acum le puteti servi!
PS. Ce ramane puteti pastra pentru mai tarziu intr-o punga pentru vidat.