Sari la conținut

Bomboane sanatoase (doua retete)

Bomboanele sunt o tentatie in fata careia foarte putini pot rezista. Ii poti oferi copilului tau bomboane sanatoase, pecare sa le prepari in casa.

Este dovedit faptul ca mancarea, indiferent daca este dulce sau sarata, preparata in casa contine mai putini aditivi, mai putina sare si mult mai putin zahar decat cea preparata industrial. Si este si mult mai gustoasa!

Iata cum arata doua retete care te invata sa faci bomboane sanatoase.

Bombite cu morcovi

Este o reteta simpla si gustoasa. Cantitatea mare de morcovi o face sanatoasa. Ca sa le faci ai nevoie de 500 de grame de morcovi, o lingura cu ulei, doua linguri cu zahar, trei linguri cu apa, o lingurita de pudra de ghimbir uscat si macinat, patru linguri cu varf de nuca macinata, doua linguri cu suc proaspat de lamaie.

    

Incepe prin a pune la fiert apa si zaharul, intr-o cratita, la foc foarte mic. Cand siropul incepe sa fiarba, culege spuma si adauga morcovul ras prin razatoarea fina. Amesteca si lasa totul sa fiarba circa 30 de minute la foc mic.
Da deoprate dulceata de morcovi si lasa-o sa se racoreasca bine. Adauga ghimbirul, nucile si sucul de lamaie. Amesteca bine si rastoarna copozitia intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat stratul sa aiba 1,50-2 centimetri grosime. Niveleaza cu dosul unei linguri unse cu ulei, apoi cat este inca usor calduta compozitia taie-o in patrate, astfel in cat in final sa rezulte bomboane ca niste cubulete.

Da totul la rece circa doua-trei ore, apoi le poti pastra la temperatura camerei.

Caramele cu fructe uscate

O combinatie mai mult decat interesanta si numai buna pentru micii amatori de dulciuri.

Ca sa le faci ai nevoie de o cana de stafide, o cana de caise uscate, o cana de curmale, o cana de nuca macinata, 100 de grame de ciocolata alba, 50 de grame de unt, o lingura de esenta de rom, nuca de cocos si cacao pentru ornat.

Pune stafidele, caisele si curmalele (fara samburi) la inmuiat in apa in care adaugi o lingura de esenta de rom. Fructele trebuie sa stea circa 2-3 ore in apa. Se scurge bine zeama, dupa care pune-le intr-un blender. Adauga untul si omogenizeaza foarte bine.

    

Rastoarna compozitia intr-un vas, adauga nuca macinata si ciocolata topita in prealabil. Amesteca. Cu mana umeda formeaza bilute, pe care le treci prin nuca de cocos rasa, sau cacao.

    

Patreaza caramelele la frigider o ora-doua inainte se le servesti.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • creangaalexandra

    O sa caut in caiet, am o reteta diferita pentru a doua varianta de bomboane. Ciudat este ca arata exact la fel!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!