Sari la conținut

Bulgur cu lapte si fructe uscate

Graul pisat si deshidratat, adica bulgurul, este, dupa parerea mea, cel mai bun mic dejun pentru prescolari si scolarii mici, dar nu numai pentru ei. Doua-trei zile pe saptamana acesta este formula ideala pentru masa de dimineata. Poti face din acesta cereala integrala, gustoasa si hranitoare un mic dejun ideal.

Cea mai buna metoda de preparare este sa pui bulgurul la inmuiat seara cu apa fierbinte. Dimineata pune bulgurul reconstituit in lapte cald si fierbe totul pentru cinci minute amestecand cu o lingura de lemn. Proportia o stabilesti singura dupa guctul si stilul mancaciosului tau. Adauga miere (o lingurita), sau sirop de artar, nuci sau alune macinate sau dizolva in lapte o lingurita de unt de alune sau de migdale. Poti adauga caise uscate, stafide, felii de banana. Este delicios si pe gustul copiilor.

Bulgurul este recomandat copiilor dupa varsta de trei ani, cand stiu sa mestece bine.
 


Un secret este sa adaugi un praf de sare in apa in care sta bulgurul noaptea. Bulgurul inmuiat poate fi pastrat doua-trei zile la rece in recipiente perfect inchise.

Nota: Bulgurul este un soi de grau spart care se poate fierbe simplu sau impreuna cu diverse legume si condimente. Initial se indeparteaza invelisul extern al bobului cerealei, apoi miezul este uscat si zdrobit. Bulgurul este ingredientul principal in salata tabbouleh si in kibbeh, crochete din carne asemanatoare unor chiftele. Poate fi folosit cu succes ca substitut pentru couscous sau orez. Bulgurul este bogat in fibre, vitamina B, fosfor, fier si magneziu. In comparatie cu orezul alb, bulgurul are un indice glicemic mai bun.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!