Daca aveti pofta de o mancare racoroasa, dar in acelasi timp si satioasa puteti opta pentru bulgur cu seminte, nuci si fructe. Se prepara rapid si este foarte sanatoasa.
Ingrediente
150 grame ceapa taiata marunt
800 ml bulion de legume
300 gr bulgur
25 gr nuci crude, nesarate
1 lingura seminte susan
1 rodie
2 linguri menta proaspata tocata
sare si piper negru
Mod de preparare
Fierbeti ceapa la foc mic 2-3 minute impreuna cu doua linguri de bulion. O luati de pe foc cand ceapa este inmuiata si lichidul s-a evaporat.
Intr-o oala puneti pe foc bulionul de legume cu bulgurul. Lasati vasul acoperit pentru 15 min la foc mic amestecand din cand in cand. Bulgurul trebuie sa se inmoaie si lichidul sa fie absorbit.
Nucile se prajesc in cuptor. Semintele de susan si cele de dovleac se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie, scuturandu-le. La final, le amestecati.
Rodia se taie si se amesteca samburii cu bulgurul, semintele si menta. Puteti sa o inlocuiti cu feliute de mar sau de caise. Se poate servi fierbinte sau la temperatura camerei.