Sari la conținut

Cafeina in timpul sarcinii

Cafeaua a fost reabilitata din toate punctele de vedere, astfel ca a fost complet scoasa de pe lista alimentelor daunatoare. Intrebarea care se pune este daca cafeaua este permisa in timpul sarcinii si daca da, care este cantitatea ideala. Raspundem pe rand la toate acestea.

In primele luni de sarcina, ca urmare a modificarilor hormonale cele mai multe dintre femeile insarcinate nu suporta nici gustul nici aroma cafelei. Se poate spune ca peste 80% dintre femei, in primele luni de sarcina nu pot bea cafea.

Apetitul pentru cafea revine in trimestrul doi de sarcina cand greturile matinale si sesibilitatea olfactiva sunt depasite. In aceasta perioada femeile pot bea fara niciun fel de probleme, ci doar cu beneficii, cafea care sa contina echivalentul a 200 de miligrame de cafeina. 

Iata care sunt cantitatile:
- o cana medie de cafea instant inseamna 100 de miligrame de cafeina
- o cana medie de cafea la filtru inseamna 140 de miligrame de cafeina
- un cappuccino cu lapte are 140 de miligrame de cafeina

Trebuie luat in calcul faptul ca nu doar cafeaua are cafeina, ci si ceaiul (verde si negru). E drept ca in cantitate mult mai mica decat cafeaua. In medie intr-o ceasca de ceai se gaseste jumatate din cantitatea de cafeina din aceeasi cantitate de cafea. Nu uita de cola si alte bauturi care contin cafeina, scrie babyexpert.com.

- o cana de ceai are 75 de miligrame de cafeina
- o doza de suc de tip cola are 40 miligrame de cafeina

Despre cafea se poate spune cu certitudine ca imbunatateste vigilenta, capacitatea de concentrare, da un plus de energie si te face sociabil. Studiile sustin ca o ceasca de cafea poate imbunatati memoria si capacitatea de a gandi logic. Mai mult, un studiu a aratat un declin mai lent al capacitatii cognitiva in randul consumatorilor de cafea. Alte rapoarte sugereaza despre cafea ca poate reduce riscul de aparitiei bolilor de ficat, a bolii Parkinson, dar si a cancerului colorectal si a diabetului de tip 2. Femeile insarcinate nu trebuie sa se priveze de consumul de cafea, dar este recomandat sa se limiteze la doua cesti de cafea pe zi, adica circa 200 de miligrame pe zi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!