Sari la conținut

Calatoria cu masina in sarcina

Stiu, stiu se spune ca femeile insarcinate nu ar trebui sa calatoreasca pe distante lungi. Am citit, m-am informat si am vazut ca lucrurile nu stau chiar asa.

Nu calatoria in sine este cea care ne poate face probleme, ci lipsa hidratarii, pozitia incorecta si nerespectarea unui program minim de relaxare.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mergi oriunde vara asta, sa te simti libera si relaxata.

Ai grija cum intri in masina

Pare ciudat sa ii spui unui om sa fie atent cum sa intre si sa iasa din masina. Dar cand vine vorba de femei gravide treaba se cam schimba din cauza burticii care nu ii permite sa se tranteasca rapid pe scaunul de sofer.

Ca sa intri este bine sa te pui pe scaun cu picioarele in afara, sa te tragi pe spate si sa iti tragi amandoua picioarele in masina. Ca sa iesi, scoate un picior, sprijina-te pe el si apoi lasa-te pe spate in timp ce scoti si celalalt picior. Metoda te va ajuta sa reduci presiunea aplicata pe burta si pe spate.

Inclina scaunul

Cum stai va fi hotarator pentru bunul mers al calatoriei si pentru sanatatea ta si a bebelusului.  O femeie gravida trebuie sa se aplece inapoi un pic mai tare decat un sofer obisnuit. Acest lucru se datoreaza faptului ca aplecarea in fata poate pune presiune pe abdomen, vezica urinara si piept. De asemenea, este important sa ai un sprijin in orice moment. Daca pui o perna mica la spate vei evita durerile de spate asociate cu sarcina.

Centura de siguranta

Centurile de siguranta sunt, probabil, cel mai important factor cand vine vorba de condus. Este important sa te asiguri ca centura trece peste umeri si intre sani. Cureaua inferioara trebuie sa fie in jurul burtii sau dedesubt. Vei fi sigura ca la o frana brusca nu va presa pe burta.

Citeste si alte cateva sfaturi pentru soferitele insarcinate. 

Aerisire

Cand te sui in masina nu da drumul imediat la aerul conditionat. In masinile inchise mai mult timp pot exista gaze nocive pentru bebelus . Deschide toate ferestrele in primele minute si lasa gazele nocive sa iasa.

Uita de asemenea de parfumurile auto pline de chimicale nocive pentru  copiii nenascuti. Studiile au aratat ca pot duce la o serie de defecte congenitale. Deschide des ferestrele si vei scapa de orice miros din masina.

Viteza optima

Viteza este esentiala. Asigura-te ca mergi cu o viteza constanta si destul de incet. Deoarece femeile insarcinate au tendinta sa sufere de rau de miscare, o viteza constanta si lenta este cel mai bun mod de a evita orice complicatii.

Pauze regulate

Femeile insarcinate sunt mai predispuse la umflarea venelor si a picioarelor si de aceea este necesar sa faci pauza la fiecare 90 de minute. Iesi din masina si fa cativa pasi.

Fii pregatita cu mancare

Datorita schimbarilor care se petrec in corpul tau in timpul sarcinii, iti va fi mai sete si vei dori sa mananci anumite alimente. De aceea este bine sa iti pregatesti un kit de alimentatie: apa si gustari sanatoase.  Nu strica sa ai la indemana o punga pentru varsaturi,  servetele umede si vitamine prenatale.

Incaltamintea si imbracamintea

Poate ca nu este nevoie sa iti spunem asta, dar merita sa iti aducem aminte: pantofi plati sunt cei mai buni, deoarece sunt confortabili si sunt usor de purtat chiar si cu picioarele umflate.

Este bine sa ai haine lejere, deoarece cele stramte cresc riscul de cheaguri. Gandeste-te si la faptul ca trebuie sa mergi des la toaleta si niste haine stramte si incomode iti vor pune bete in roate.

Situatii de urgenta

Neaparat sa ai la tine actele medicale, sa ai listate numerele de urgenta, numarul medicului tau ginecolog si sa ai cu tine orice medicamente pe care le iei. Comunicarea cu medicii este cea mai importanta in caz de urgenta, deci incearca sa ii pui in legatura pe medicul tau cu cel care se ocupa de tine acolo.

Daca ai in minte toate sfaturile de mai sus, poti calatori linistita. Desi perioada sarcinii este dificila, nu te poti transforma in pasarea din colivia de aur si sa nu mai faci nimic. Calatoria, ca si multe alte lucrururi, necesita moderatie si echilibru. Vacanta placuta!

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!