Pestele este un aliment foarte sanatos, fiind una din principale surse de omega-3, la care se adauga proteine si vitamine utile, in general, organismului, dar cu atat mai mult in timpul sarcinii. Pe de alta parte pestele contine cele mai mari cantitati de mercur si alte metale grele, substabte care pot avea efecte grave asupra sistemului nervos al viitorului copil. In aceste conditii se pune intrebare cat peste poate manca o femeie insarcinata si care sunt soiurile cele mai sanatoase.
Potrivit Food and Drug Administration, femeile care sunt gravide sau care intentioneaza sa ramana insarcinate in urmatoarea perioada nu trebuia sa manance mai mult de 600 de grame de peste sau crustacee pe saptamana). Cu alte cuvinte aceasta inseamna doua portii de peste pe saptamana.
Ce fel de peste este recomandat? Exista soiuri de peste care contin mai putin mercur, dupa cum exista soiuri care depasesc concentratia admisa de mercur si metale grele. Astfel crevetii, somonul si somnul sunt mai bune in timp ce pestele-spada, rechinul si macroul au niveluri ridicate de mercur si trebuie evitate. Tonul contine si el mult mercur si este de preferat sa nu consumi mai mult de o portie pe saptamana.
Asa arata o portie si poti manca doua portii pe saptamana!
Nu incerca sa-ti acoperi tot necesarul de omega 3 mancand, pentru ca nu este posibil. Cea mai buna solutie raman suplimentele alimentare. Studiile arata ca omega 3 previne nasterea prematura, preeclampsie, si de a imbunatati functiile vizuale si cognitive ale copilului.
Citeste si:
Vitamina D vitala in timpul sarcinii
Expertii cred, de asemenea, ca exista o legatura intre un nivel scazut de omega-3 si depresia postpartum, in sensul ca femeile care isi satisfac nevoie de omaga 3 in cursul sarcinii au mult mai putine sanse de trece prin episodul de depresie post-natala, scrie whattoexpect.com.
- Tags:
- peste
- alimentatie gravida
Articole relationate
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Top 3 alimente extrem de eficiente în tratarea tusei la copii
Tusea este o problemă frecventă în rândul copiilor, mai ales într-un sezon rece sau într-un mediu cu variaţii de temperatură. Pe lângă tratamentele clasice...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu