Sari la conținut

Ce caută gravidele pe Google? 5 întrebări trăsnite

Omul modern este dependent de Google și nu este nevoie de vreun studiu prea elaborat care să demonstreze acest lucru. Nu știi ce distanță este între București și Sibiu? Cauți pe Google. Nu știi cât timp trebuie să stea aluatul de pizza la dospit? Pui o întrebare pe Google. Nu știi ce să-i dai copilului pentru febră, când are un puseu în mijlocul nopții? Din păcate, cei mai mulți dintre părinți apelează tot la celebrul motor de căutare. Iar căutările se intesifică maximum în momentul în care vorbim despre gravide. Descoperă în articol 5 dintre cele mai trăsnite întrebări la care femeile însărcinate au încercat să găsească răspunsuri pe… Google!

Este cel mai la îndemână mod de a a găsi cel puțin 5.000 de variante de răspuns, sub formă de linkuri, pentru orice întrebare în mai puțin de 0,46 de secunde! Evident, nu ar trebui luate ad litteram toate răspunsurile oferite, însă mulți aplică tot ce Google-ul le oferă. Mai grav este în cazul părinților, dar și al femeilor însărcinate.

Ce-i drept, e mult mai comod sa afli un răspuns la o problemă care nu-ți dă pace în doar 0,47 de secunde, fără să te coste mai mult decât abonamentul la internet sau nici măcat atât, în cazul free wi-fi-ului, decât să-ți faci o programare la medic ori la service, de exemplu, consultație pe care o și plătești de altfel. Însă o astfel de soluție facilă nu îți oferă și răspunsul corect. Din contră, mai ales când este vorba despre probleme medicale, lucrurile pot degenera grav.

Important este să ai discernământ și să știi să selectezi informațiile pe care motoarele de căutare ți le oferă.

Un editorialist de la New York Times a realizat un articol despre cele mai căutate cuvinte de femeile însărinate pe internet. „După ce am analizat rezultatele pe care Google le oferă pe această temă în 20 de ţări de la nivel mondial, am realizat că tot ce ştiam despre sarcină era greşit. Interesele legate de sarcină ţin şi de ţara de provenienţă a femeii”, spune Seth Stephens-Davidowitz.

Iată o listă cu 5 dintre cele mai trăsnite lucruri pe care femeile însărcinată le caută pe Google:

1. „Buricul meu va intra vreodată înapoi?”

Forma buricului poate suferi schimbări majore la unele gravide. În cele mai multe cazuri, mămicile experimentează o exteriorizare pronunţată a buricului. Uneori este atât de proeminent încât se asemeana cu un balon mic. Acesta suferă modificări şi în diametru, fiind ceva mai mare, marginile sau pereţii care erau odată groşi devin în sarcina mai subţiri şi mai sensibili la atingere.

Însă, după naște, în funcție de felul în care o femeie se recuperează, în cele mai multe cazuri, buricul revine la forma de dinainte de naștere.

►Citește și Temeri în timpul sarcinii: Bebelușul nu mișcă. Doarme?

2. “Bebelușul din burtică mă aude când înjur?”

Vocea mamei este primul şi singurul sunet extern pe care bebeluşul îl diferenţiază foarte bine, deoarece este perceput încă de timpuriu în sarcină, prin intermediul vibraţiilor care se produc în corp în timpul vorbirii. Prima reprezentare pe care şi-o formează bebe în burtica mamei este o audiogramă, care pleacă de la vocea mamei şi de la respiraţia şi pulsul ei. Fătul recunoaşte vocea mamei prin trimestrul al doilea de sarcină, în jur de şase luni, şi este sunetul dominant şi recurent pe parcursul celor nouă luni în care stă în burtica.

Prin urmare, da. Bebelușul din burtică își poate auzi mama și când înjură, căci e firesc și uman să ne mai scape o înjurătură din când în când. Mai ales în trafic. Și mai ales când ești însărcinată! Asta nu înseamnă că puiul din pântece și înțelege că este vorba despre un limbaj licențios.

3. “E normal să poftesc la cretă?”

Poftele din timpul sarcinii nu sunt un simplu clişeu din filme, Și nici vreun răsfăț excentric al femeilor însărcinate. În această perioadă simţurile sunt mult mai ascuţite decât de obicei şi, de obicei, gravidele constată că mâncăruri care înainte nu le plăceau, acum miros şi au un gust mult mai bun. Inclusiv creta!

4.“La cât timp după naștere pot să beau alcool?”

Ce-i drept, după un travaliu de 16 ore simți nevoia de ceva tărie după naștere. Însă alcoolul nu este recomandat în această situație. Iar mai încolo, mai ales dacă alăptezi, băuturile alcoolice trebuie consumate cu moderație. Medicii recomanda limitarea consumului la maxim 1 sau 2 băuturi şi nu foarte des (o bere de 330 ml; un pahar de vin de 100 ml; tărie de maxim 50 ml).

►Citește și 8 lucruri despre cordonul ombilical pe care nu le știai

Alcoolul trebuie consumat după ce ai alăptat bebeluşul şi este important este să aştepţi cel puţin 2-3 ore de la terminarea unei băuturi până să alăptezi bebeluşul. În acest fel, eviţi să transmiţi cantităţi mari de băutură în corpul lui. Nivelul de alcool din sânge (şi din laptele matern) va fi foarte crescut în primele 30-90 de minute de la consum, însă această perioadă variază de la o persoană la alta, aşa că este mai bine să aştepţi cel puţin 2 ore înainte de a hrăni bebeluşul.

5. “Cât de udă voi fi când mi se va rupe apa?”

Multe dintre viitoare mămici aflate la prima sarcină se tem de debutul travaliului. În special de ruperea membranelor. Mai ales că există multe scene celebre din filme care prezintă într-un mod exagerat acest moment.

Când se rupe apa, unele femei pot simţi o senzaţie de umed la nivelul vaginului, altele se trezesc într-o baltă, în timp ce foarte multe dintre viitoarele mămici nici nu realizează că li s-a rupt apa. Revenind la situațiile în care cantitatea de lichid pierdut este destul de mare, acestea sunt foarte rare.

Sursa: Mom.me

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!