Sari la conținut

Ce trebuie să faci pentru bebeluşul tău în timpul sarcinii

Nu toate femeile însărcinate se simt deja mame şi complet implicate în relaţia cu viitorul copil. Nu toate îi spun copilului poveşti în miez de noapte şi îi cauta o muzică la care să reacţioneze. Şi asta este în regulă, să devii mama şi să te îndrăgosteşti de bebeluşul tău este un proces, nu se întâmplă peste noapte.

Dar chiar dacă nu umbli cu ecografia bebeluşului pe tricou asta nu înseamnă că nu eşti o mamă cât se poate de bună. Pentru că deja faci o mulţime de lucruri pentru bebeluşul tău:

1. Îi urmăreşti dezvoltarea. Chiar dacă nu o faci săptămânal, totuşi ştii ce modificări mai apar de la o lună la alta.

Sarcina pe săptămâni

Sarcina pe saptamani si corespondentul in luni (TABEL)

2. Mergi la consultaţii. Acolo ai posibilitatea să îl auzi şi să îl vezi lunar. Şi dacă îl întrebi pe doctor el cu plăcere îţi va descrie cum arată şi ce face

Tipuri de ecografii in sarcina

Marea istorie a sarcinii, in ecografii (Galerie foto)

3. Îi alegi numele. Este ceva foarte dificil, mai ales dacă nu ai ales încă din propria copilărie numele. Lista se mai poate modifica. Sunt momente în care nu îţi place nimic, sunt momente în care ai prea multe opţiuni. 

Cum alegi numele copilului tau

20 de nume care inseamna 'iubire'

4. Îi faci o cameră sau doar un colţ în care să îi pui lucruşoarele. Aceasta poate să fie de fapt cea mai plăcută parte a sarcinii. Când intri într-un magazin cu lucruri pentru copii parcă intri într-o lume a poveştilor.

Culorile in camera bebelusului

Curaj in organizarea camerei bebelusului

5. Faci o listă cu lucruri pe care să le cumperi pentru bebe. Apoi faci o listă cu lucruri pe care să nu le cumperi pentru bebe. Apoi afli că de fapt nu au nevoie de mai nimic. Apoi nu mai ştii ce să mai crezi, dar cumperi, oricum.

Ce sa nu cumperi pentru bebelus

Lista - de ce anume are nevoie bebele in primul an de viata

6. Începi să contemplezi un pic viaţa viitoare: cine te va ajuta cu nou născutul? Vrei să-l alăptezi? Cât vrei să stai în conceiu de maternitate? Oare să cauţi un pediatru?

Cateva trucuri pentru nou-nascuti de la mame cu experienta

Prima luna a unui bebelus: cum sa iti fie mai usor

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!