Sari la conținut

Ceai din flori de soc

Socul este inflorit aprope peste tot zilele acestea si este pacat sa nu facem ceai din florile de soc, atat de bun pentru femeile insarcinate.

Florile de soc au calitati diuretice care cresc fluxul de urina. Ajuta la imbunatatirea functionarii rinichilor prin scaderea retentiei de lichide, la eliminarea toxinelor si la eliminarea caldurii in exces din organism prin intermediul sistemului urinar. Iata de ce pentru femeile insarcinate, socul este o modalitate naturala (si gustoasa!) de a spune adio toxinelor din organism.

Florile de soc sunt foarte eficiente in ameliorarea retentiei de lichide, astfel incat socul reprezinta o planta minunata pentru femeile gravide care se confrunta cu retentia hidrica.

Istoria socului

Socul a fost utilizat timp de patru mii de ani si este cunoscuta ca cea mai veche planta cultivata de om. In Evul Mediu, copacul a fost considerat a fi locuit de un spirit cunoscut sub numele de "mama mare", de a carei permisiune era nevoie in cazul taierii crengilor copacilor.

Copacul este in intregime un complex valoros de substante naturale benefice pentru sanatatea omului.  Din frunze se face un ungunet pentru entorse, coaja este un purgativ puternic, fructele sunt printre cele mai puternice detoxifiante din natura si sunt pline de vitamina C, florile sunt diuretice, detoxifiante si antiinflamatoare.

Citeste si cum sa faci un parfait de iaurt, perfect pentru vara.

Ceai de soc

Iata cum poti face cel mai bun ceai de soc:

1. Alege doar florile sanatoase, bine inflorite, care au stamine cremos-galben. Culege-le cu grija deoarece sunt foarte usor deteriorat. Cel mai bine le transporti intr-o punga de hartie.

2. Nu spala palariile inainte de utilizare, dar curata toate coditele groase si scutura bine toate insectele si ganganiile nedorite. Dupa o usoara agitare, lasa florile pe hartie alba pentru cateva minute. Insectele mici tind sa se tarasca afara sau cel putin pot fi usor reperate si indepartate.

3. Foloseste una sau doua palarii mari la o ceasca de ceai. Pur si simplu pune florile intr-o oala mica de ceai, adauga apa fiarta, acopera si infuzeaza  5 - 10 minute.

4. Daca vrei sa culegi flori de soc si sa le usuci este bine sa le culegi acum, cand sunt in plina floare (mai-iunie) si sa le ususci pe hartie undeva mai sus unde este cald si aerisit. Cand se usuca complet florile pot fi desfacute usor din palarii si  pastrate in borcane, intr-un loc intunecos, pana intr-un an. Se  foloseste aproximativ 1 virf lingurita de planta uscata la o cana de ceai.

Pofta buna!

Sursa foto: Wikipedia

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!