Sari la conținut

Ceaiul de cretisoara, ceaiul femeilor

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) este cunoscuta in limbajul popular si ca brumarie, cretarel, faina-de-in, palasca, pleasca, umbra-muntelui, umbrarul-doamnei. Cretisoara mai este numita si floarea Maicii Domnului pentru beneficiile uriase pe care le aduce aparatului reproducator feminin, si femeilor in general.

Planta are benficii maxime in timpul infloririi. Cretisoara este renumita mai ales ca planta de leac pentru femei. Cretisoara este utila in prevenirea si tratarea cancerului la san, a cancerului ovarian, impotriva chisturilor ovariene, si intr-o multitudine de afectiuni ale aparatului reproducator feminin.

Ceaiul verde creste fertilitatea

Medicina populara recomanda cretisoara pentru toate afectiunile ginecologice, dar si pentru tratamentul afectiunilor cavitatii bucale, pentru reumatism, scleroza. „Unii autori mentioneaza extractul de cretisoara ca fiind util in tratarea sterilitatii la femei. Preparatele pe baza de cretisoara nu se folosesc doar in tratarea unor afectiuni, ci si in scop cosmetic. Astfel, pentru fermitatea sanilor, specialistul recomandă femeilor care au nascut sa puna zilnic pe sani comprese cu infuzie de cretisoara.



Pentru un efect mai puternic, cretisoara poate sa fie combinata  cu seminte de marar si radacina de lemn-dulce.

Vitamina C

Cretisoara este folosita pentru a calma crampele menstruale, simptomele menopauzei, dar are si proprietatea de a regla ciclul menstrual. De asemenea, planta este buna si in caz de fibrom sau endometrioza, boala ce afecteaza multe femeile aflate in perioada fertila.
 


Unii apeleaza la ea pentru a facilita nasterea, datorita capacitatii acesteia de a relaxa musculatura, dar este foarte eficienta si pentru a trata diareea si gastroenterita.

Ce nu trebuie sa mananci cand este insarcinata

Eruptiile cutanate, eczemele, ranile, taieturile sau intepaturile de insecte se pot trata cu floarea de cretisoara.  Cu decoctul de cretisoara se poate face gargara pentru sangerarile gingiilor si pentru gat inflamat. Evident este foarte util in timpul sarcinii, impotriva sangerarilor gingiilor.

Partea minunata este ca planta poate fi utilizata fara pericole, in cursul sarcinii si al alaptarii si pentru ca nu interactioneaza cu niciun medicament.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!