Sari la conținut

Cele mai sănătoase fructe, în sarcină

Nu este deloc ușor să fii gravidă. Dincolo de analizele care trebuie făcute permanent, de atenția deosebită acordată răspunsurilor organismului la toate schimbările, este foarte important ca viitoarele mămici să consume alimente sănătoase, care nu doar să nu îi pună în pericol bebelușul, ci să îl și ajute să se dezvolte frumos și sănătos.

►Citește și Ce sa nu mananci in sarcina

Printre cele mai bune alimente recomandate graviduțelor se află fructele și legumele. Dintre acestea, însă, nu toate sunt sănătoase, ba dimpotrivă. Așa că am pregătit pentru voi o listă cu cele mai bune fructe recomandate în sarcină:

Caise:
-    Bogate în vitamina A, C și E
-    Conțin calciu
-    Fier
-    Potasiu
-    Beta caroten
-    Fosfor
-    Silicon

Toate acestea contribuie la creșterea și dezvoltarea normală a copilului. Fierul previne anemia, iar calciul ajută oasele și dinții să crească puternici.

Portocalele sunt o sursă excelentă de:
-    Acid folic
-    Vitamina C
-    Apă

Portocalele sunt fructele care asigură o bună hidratare, iar vitamina C luptă împotriva distrugerii celulelor și susține absorbția de fier. Pe de altă parte, acidul folic (sau vitamina B9) ajută la formarea și regenerarea celulelor din organism și este de o importanță crucială în primele săptămâni de la concepția fătului: contribuie la dezvoltarea corespunzătoare a creierului și măduvei spinării.

Mango – este fructul bogat în Vitamina A și C. O ceșcuță de mango pisat asigură 100 % din doza zilnică recomandată de vitamina C și mai mult de o treime din doza zilnică de vitamina A. Bebelușul cu deficit de vitamina A prezintă un risc crescut de a avea un sistem imunitar slăbit, precum și de complicații postnatale, cum ar fi infecții respiratorii

Perele – sunt foarte bogate în nutrienți: fibre, potasiu și acid folic. Fibrele sunt extrem de bune în sarcină, ținând deoparte constipația (problemă cu care femeile se confruntă frecvent, în perioada sarcinii). De asemenea, potasiul este benefic pentru sănătatea inimii bebelușului și a mamei, stimulând și regenerarea celulară.

Rodie – Rodia este fructul femeilor însărcinate, oferind o mulțime  de beneficii și proprietăți: vitamina K, calciu, acid folic, fier, proteine și fibre. Nutrienții oferiți de rodie sunt o sursa importantă de energie. Mai mult, există studii și cercetări care arată că femeile însărcinate care consumă constant suc de rodie au un travaliu mai scurt și o naștere mult mai ușoară.

Avocado – reprezintă o sursă importantă de vitamina C, E, K, acizi grași monosaturați, fibre, vitamina B și potasiu. Avocado conține grăsimi sănătoase, eficiente în dezvoltarea tubului neuronal al al copilului.

Bananele – conțin un nivel ridicat de vitamina C, potasiu, vitamina B 6 și fibre. Mai mult, în primul trimestru vitamina B 6 luptă cu stările de vomă, iar fructul este bun în lupta cu constipația.

Strugurii – conțin vitamina C și K, acid folic, antioxidanți, fibre, acid organic și pectine.

Fructele de pădure – o sursă nemaipomenită de vitamina C, carbohidrați sănătoși, antioxidanți și fibre.

Merele – Bogate în vitaminele A și C, fibre și potasiu.

Fructe uscate – Sursă de fibre, minerale și vitamine și energie.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!