Sari la conținut

Dieta femeilor însărcinate: 5 alimente ideale primăvara

Dieta femeilor însărcinate trebuie să respecte o sumă de reguli, dar trebuie să se adapteze și la sezon. Primăvara, dieta trebuie să includă o serie de alimente ideale, pentru aportul cu totul special de nutrienți vitali pentru sarcină. Iată cinci alimente ideale primăvara și care sunt beneficiile pe care alestea le aduc.

  • Nucile 
  • Sparanghelul 
  • Anghinarea 
  • Gălbenușurile de ou 
  • Coacăzele
 

Nucile sunt cea mai bună sursă de triptofan, un aminoacid de care organismul are permanenet nevoie pentru a crea serotonina. Cercetătorii spanioli au descoperit că mâncătorii de nuci au niveluri mai ridicate de serotonină ceea ce le asigură o stare de spirit mai bună decât a celorlalți. Nucile sunt digerate încet, iar acest lucru contribuie la menținerea echilibrată a glicemiei și crește toleranța la stres. Sunt ideale pentru că previn depresia din timpul sarcinii, dar și pe cea de după naștere.

 

Ce mănânci în timpul sarcinii

Sparanghelul este cea mai bună sursă de acid folic, o vitamină din grupul B. Un bun aport de vitamine din grupul B crește sinteza de neurotransmițători: de la dopamină, serotonină, noradrenalină și acetilcolină ceea ce te ajută să treci peste astenia de primăvară fluierând. O ceașcă de sparanghel fiert are 268 micrograme de acid folic din doza de 400 de micrograme necesare zilnic, mai ales în dieta femeilor.

Cum mănânci în timpul sarcinii

Anghinarea este o legumă pe care noi nu prea o consumăm, deși este ieftină și foarte sănătoasă. Anghinarea este ideală pentru a combate astenia de primăvară fiind pline de magneziu, un mineral vital pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din organism. Statistica arată că 68% dintre oameni au deficit constant de magneziu. O anghinare medie oferă 77 miligrame de magneziu (pentru doar 60 de calorii), ceea ce reprezintă 80% din doza zilnică.

 

 

Alimentele de bază în sarcină: pește, lapte și mere

Gălbenușurile de ou sunt pline de colină, un nutrient cheie pentru regenerarea celulei nervoase. Ai nevoie de colină ca precursor pentru acetilcolină, o substanță esențială pentru susținerea memoriei. Asta pentru că, în cursul sarcinii, acest neurotransmițător este secretat în cantitate mai mică în mod fiziologic. Colina este un beneficiu însă și pentru creierul în formare al bebelușului. Doza necesară zilnic de colină este de 425 miligrame. Într-un ou există 147 de miligrame.  

 

Acidul folic, fundamental

Coacăzele sunt ultimele pe listă, dar nu cele din urmă. Coacăzele sunt un mare beneficiu pentru creier și sunt recomandate pentru a preveni astenia de primăvară, care se manifestă intes în cazul femeilor însărcinate. Coacăzele au, în plus, capacitatea de a stimula memoria. Secretul cocăzelor: un antioxidant numit antociani care crește capacitatea de transmitere a semnalelor între celulele nervoase.

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!