Sari la conținut

Cinci intrebari, cinci raspunsuri despre alimentatia in sarcina

Cinci intrebari, cinci raspunsuri despre dieta femeilor insarcinate. Practic un subiect inepuizabil. Ne concentram asupra unor detalii punem intrebari si gasim cele mai bune raspunsuri.

Exista alimente pe care femeile insarcinate nu trebuie sa le manance?

Da! trebuie evitate ouale crude, carnea insuficient prajita sau fiarta, sucurile nepasteurizate, branzeturile moi, din lapte nefiert, toate branzeturile nobile, mezelurile din carne cruda. toate acesta pot creste riscul de listerioza o boala infectioasa deosebit de grabva pentru femeile gravide.
 

 

Cat peste poate manca o femeie insarcinata si care sunt tipurile de peste care trebuie evitate?

Pestele este un aliment foarte sanatos, si unul dintre putenele alimente care aduc o serie de grasimi esentiale pentru dezvoltarea creierului viitorului copil. Cu toate acestea, trebuie sa stii cateva reguli despre consumul de peste: poti manca in conditii de siguranta pana la 300-400 de grame de peste si fructe de mare sau conserve sanatoase de peste pe saptamana. Evita carnea de rechin, peste-spada si macrou. Pestele de apa dulce este sanatos, daca este crescut in conditii sigure, daca este proaspat si bine preparat.

Ce mananci in timpul sarcinii

Riscul de hipertensiune arteriala in timpul sarcinii este crescut. Exista schimbari in dieta care pot ajuta?

Preeclampsie, sau hipertensiune arteriala care apare in timpul sarcinii, se dezvolta in aproximativ 6 la 8 % din sarcini. A pastra o greutate sanatoasa inainte de a ramane insarcinata scade acest risc. O dieta bogata in fructe, legume, cereale integrale si scazut in grasimi in cursul sarcinii este de mare ajutor, pentru ca aduce cantitati importante de potasiu, care are capacitatea de a proteja impotriva hipertensiunii arteriale.

Cafeina in timpul sarcinii

Este OK sa bei cafea?

Da, cu o conditie: sa nu bei mai mult de trei cesti (mici) de cafea pe zi. Pune la socoteala si cola, ciocolata si chiar unele medicamente care pot contine cofeina.

Alimentele de baza in sarcina: peste, lapte si mere

 

 

Femeile gravide au nevoie de mai multi nutrienti. E suficienta alimentatia sau sunt neaparat necesare si suplimentele nutritive?

Cel mai bun lucru este sa respecti recomandarile medicului, singurul in stare sa stabileasca daca ai sau nu nevoie de suplimente nutritive. ideea este ca in cursul sarcinii nu este bine sa iei suplimente nutritive - chiar daca este vorba despre cele preparate special pentru femeile insarcinate, decat cu sfatul medicului. Femeile insarcinate au nevoie de cantitati suplimentare de acid folic si fier, dar si de calciu, mai ales in primul trimestru de sarcina, asa ca totul ramana in mana medicului tau.

Aici ai toata colectia cinci intrebari, cinci raspunsuri

Sursa foto: Pexels
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!