Nu vorbim despre analize si controale medicale. Vorbim despre viata ta de femeie si viitoare mama, acum insarcinata.
Sarcina este un proces complicat si special, in cursul careia transformarile suferite de organismul femeii ating forme absolute. Niciodata in cursul vietii, organismul nu trece prin asemenea transformari atat de repede, iar nimic in cursul vietii barbatilor nu poate sa fie comparat cu metamorfoza femeilor in cursul sarcinii. Deci: sarcina este o perioada unica pe care trebuie sa o savurezi.
Primul sfat: Intereseaza-te de modul in care trupul tau se va schimba si despre cum creste copilul tau in tine, astfel incat sa nu te sperii de schimbari. Vorbeste cu mama ta, cu prietenele tale, cu colegele tale care au trecut printr-o sarcina si foloseste experienta lor. Poti sa afli si sa impartasesti experienta ta cu a altor femei insatcinate aici.
Al doilea sfat. Alege-ti medicul ginecolog. Aceste nu este doar un sfat, este o obligatie! Medicul tau trebuie sa-ti fie mai aproape decat sotul (cu mici exceptii, evident) si increderea ta in el trebuie sa fie deplina. Deci, cauta-ti medicul ginecolog perfect.
Al treilea sfat. Calatoreste cel putin pana in luna a sasea de sarcina. Este teribil de confortabil si placut sa ai burtica si sa calatoreti cu trenul sau cu avionul. Esti rasfatata, privita, esti admirata si starnesti simpatie peste tot in jurul tau.
Al patrulea sfat. Ramai activa si odihneste-te. Chiar daca esti insarcinata nu trebuie sa stai in pat toata ziua. Fa yoga, inoata sau plimba-te. Incepe cu durata mica si apoi mareste-o treptat. In paralel odihneste-te pe cat ai nevoie. Fii atenta la semnele organismului tau si ia pauze atunci cand simti nevoia. De asemenea, ai grija ca noaptea sa dormi cat trebuie.
Al cinilea sfat. Fa sex. Mult! E placut, te ajuta sa scapi de stres si te face sa dormi bine si este o sursa minunata de endofile. Sexul in timpul sarcinii te face sa te simti bine in pielea ta, consolideaza relatia cu partenerul tau si este benefica pentru toata lumea. Inclusiv pentru bebe din burtica!
Articole relationate
Diferența dintre infecțiile virale și bacteriene: De ce antibioticele nu sunt întotdeauna soluția
Atunci când copiii se confruntă cu simptome de boală, cum ar fi febră, tuse sau dureri în gât, părinții se grăbesc adesea să găsească cele mai rapide soluții...
Cum să-ți susții sistemul imunitar în sarcină cu o dietă potrivită pentru iarnă?
Sezonul rece vine cu provocări pentru orice viitoare mamă. Pe lângă grija pentru sănătatea bebelușului, este esențial să îți protejezi sistemul imunitar, care...
Cine ești tu, Călin Georgescu, să îmi spui mie, femeie și mamă, că nașterea prin cezariană este o tragedie?
Sunt femeie. Sunt mamă. Și am trecut prin experiența aducerii unui copil pe lume. Fiecare naștere este unică, fiecare poveste de viață este scrisă cu durere, curaj...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu