Ce poate fi mai bun decat o cana de ciocolata fierbinte intr-o zi friguroasa, cu temperaturi sub zero grade?
Iata cum te poti rasfata cu cea mai buna ciocolata fierbinte pe care am gustat-o vreodata!
Ingrediente:
1 pastaie de vanilie, taiata si curatata de seminte
1 bat de scortisoara
1 litru de lapte
150g de ciocolata simpla, taiata in bucati mici
Zahar dupa gust
Un praf de nucsoara proaspat rasa.
►Citeste si Rețetă pentru părinți! Ciocolată caldă cu vin roșu
Mod de preparare
Se incalzesc pastaia de vanilie, semintele, batul de scortisoara si laptele intr-o cratita pana la fierbere.
Se ia vasul de pe foc, se scoate batul de scortisoare si pastaia de vanilie si se adauga bucatile de ciocolata, amestecand pana se topeste ciocolata.
Bate puternic (cu un mixer eventual) pana ciocolata calda devine spumoasa in partea de sus si adauga zahar dupa gust. Se serveste cu un praf de nucsoara.
Minunata!
Sursa: BBC Food