Sari la conținut

Consumul de mere, în sarcină. 6 beneficii pentru sănătate

O dietă echilibrată, în timpul sarcinii, te ajută să te menții în formă și să ai o stare de sănătate bună. Este esențial să mănânci legume și fructe în sarcină, pentru a obține mineralele și vitaminele de care ai nevoie.

Unul dintre fructele recomandate în sarcină este mărul. Consumul de mere, în timpul sarcinii, are multe beneficii pentru sănătatea viitoarei mame. Merele sunt fructe foarte hrănitoare și bogate în antioxidanți, fitonutrienți, flavonoide și fibre alimentare. Este indicat să speli bine fructele înainte de consum, pentru a elimina orice reziduuri de pesticide de pe ele. Cu toate acestea, este recomandat să eviți să mănânci mere noaptea, deoarece acestea pot provoca indigestie.

Beneficiile consumului de mere, în sarcină

Consmul de mere previne anemia

Merele sunt bogate în fier și ajută la creșterea nivelului de hemoglobină din sânge și la prevenirea anemiei. Riscul de anemie este mai mare în timpul sarcinii, iar dacă este neglijat, ar putea duce la travaliu prematur și greutate mică la naștere.

► Citește și: Top 15 super-alimente pentru sarcină

Consumul de mere îmbunătățește imunitatea

Merele sunt o sursă bogată de vitamina C, care, în urma unui consum regulat, crește rezistența și previne infecțiile și bolile.

► Citește și: Cele mai sănătoase fructe, în sarcină

Consumul de mere ajută la protejarea inimii

Consumul zilnic de mere reduce nivelul de colesterol, formarea plăcii și inflamația pereților arterelor.

Consumul de mere previne cancerul

Consumul regulat de mere reduce riscul de cancer pulmonar, cancer al tractului digestiv și cancerul de sân. Compușii fitochimici din mere au proprietăți anticancerigene.

Consumul de mere previne problemele respiratorii

Consumul de mere, în timpul sarcinii, poate reduce riscul de a dezvolta astm bronșic și boli alergice în copilărie. Antioxidanții prezenți în mere ajută la întărirea plămânilor.

► Citește și: Zaharul în sarcină. 4 cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri

Consumul de mere ajută la digestie

Merele sunt fructe bogate în fibre, care ajută la digestie. De asemenea, consumul de mere încurajează tratarea diareei sau constipația.

Valorile nutriționale ale merelor

100 g de mere conțin:

52 Kcal
Apă: 87,56 g
Carbohidrați: 13,91 g
Zaharuri: 10,39 g
Proteine: 0,26 g
Fibre: 2,4 g
Grăsime: 0,17 g.

Vitamine

Vitamina B1: 0,017 mg
Vitamina B2: 0,026 mg
Vitamina B3: 0,091 g
Vitamina B6: 0,041 g
Vitamina C: 4,6 mg
Vitamina E: 0,18 mg.

Electroliți

Potasiu: 107 mg
Sodiu: 1 mg.

► Citește și: 7 gustări sănătoase pentru viitoarele mămici

Minerale

Calciu: 6 mg
Fier: 0,12 mg
Fosfor: 11 mg
Magneziu: 5 mg
Zinc: 0,04 mg.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!