Sari la conținut

Creierul femeii insarcinate

Povesteam ca in cursul sarcinii, organismul femeii este similar cu al unei uzine care functioneaza la capacitate maxima. Transformarile uluitoare din organismul feminin, in gursul celor noua luni de sarcina, nu puteau exclude creierul femeii. Asa se face ca, in timpul sarcinii, si mai ales in trimestrul Ii si III de sarcina, creierul are o stare speciala, pentru ca este direct influentat, pe de o parte, iar pe de alta, participa la procesul uluitor de plamadire a unei noi vieti.


Care sunt particularitatile creierului femeii insarcinate?

Hormonii de sarcina afecteaza celulele creierului si functioneaza ca un relaxant si usor euforic. Prin urmare, ai tendinta de a uita unele lucruri. In plus vei lua totul usor si cu mult calm. Esti linistita si foarte calma, iar asta este unul din efectele hormonilor care sustin sarcina. Dupa nastere starea aceasta de euforie si calm, maifestata si prin tendinta de a uita lucruri dispare.

Interesele femeilor in timpul sarcini sunt foarte clar reorientate. Specialistii numesc perioada "constructia cuibului", iar femeia este orientata catre propria sa persona si catre copil. Restul lumii poate sa astepte si este foarte bine ca este asa.

Uluitoarele transformari din organismul matern

Insomniile sunt un alt efect al unor modificari ale activitatii cerebrale, perfect fiziologice si perfect normale. Toate sunt reversibile si nu afecteaza in egala masura toate femeile.

Activitatea cerebrala din timpul sarcinii are ca scop protectia femeii, fata de tot ceea ce poate reprezenta o agresiune din exterior care sa creasca starea de tensiunii. Sarcina nu are efecte negative pe termen indelungat, ba chiar din contra, relaxarea aparenta din timpul sarcinii este in masura sa sporeasca capacitatea intelectuala a femeii, dupa nastere.

Sarcina te face intuitiva si inteligenta

Creierul femeii insarcinate este orientat catre sine si catre misiunea pe care femeia gravida o are de indeplinit. Important este confortul psihic si siguranta de sine a femeii insarcinate, iar acestea sunt prioritatile. Tot modificarile chimice fac ca senzatia de jena, angoasele fata de aspectul fizic sa dispara, ceea ce ce aduce confort si bine, atat femeii cat si copilului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!