Sari la conținut

Cum afecteaza gastrita sarcina?

Foarte des femeile sufera de gastrita, din diferite motive. Dar oare asta le afecteaza in vreun fel sarcina?

Trebuie sa stii ca, in ceea ce priveste gastrita, cea mai mare provocare in tratarea ei este incercarea de identificare a cauzei afectiunii. Gastrita in sine este un simplu termen medical folosit pentru a descrie o inflamatie a tesutului interior al stomacului. Sunt foarte multe afectiuni si stari care pot duce la o asemenea inflamatie. Acestea baleiaza de la factori non-medicali cum ar fi stresul extrem, la conditii medicale grave, incluzand infectia bacteriana, afluxul cronic de bila sau o boala autoimuna. Factorii de stil de viata pot duce de asemenea la gastrita si aici ne referim la folosirea pe termen indelungat a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID) sau a anumitor analgezice, consumul regulat de alcool sau abuzul de mancaruri foarte condimentate.

Ameliorarea gastritei in sarcina

In plus, exista doua tipuri de gastrite, acuta si cronica. Gastrita acuta loveste pe neasteptate si este posibil sa produca simptome ca arsuri in partea de sus a abdomenului, senzatie de greata si durere. Aceasta dureaza de obicei cateva zile si in cele mai multe cazuri, medicatia (care poate fi luata fara reteta) neutralizeaza acizii din stomac si trataeaza boala. Compresele cu apa calda te pot ajuta sa faci fata disconfortului si durerii pe masura ce problema se amelioreaza.  Gastrita cronica, pe de alta parte, este o boala pe termen lung care se dezvolta incet de-a lungul timpului. In multe cazuri, simptomele pot fi dureri usoare sau disconfort si pierderea treptata a apetitului.  Acest tip de „gastrita inceata” este mai probabil sa fie cauzata de medicatia indelungata sau de factorii de stil de viata. In cele mai multe cazuri, oprirea medicatiei si evitarea mancarurilor condimentate si a alcoolului va duce la vindecarea gastritei cronice.

Este important insa sa stai de vorba cu medicul tau pentru a gasi un tratament corect, deoarece unele cazuri de gastrita pot duce la complicatii care includ ulcere, dezhidratare si sangerare gastrointestinala care duce la anemie. Din moment ce planuiesti sa devii mama, anemia poate fi un motiv de ingrijorare, in plus fata de pierderea apetitului cauzata tot de gastrita.

Citeste ce poti face pentru ameliorarea arsurilor din timpul sarcinii.

In ceea ce priveste copilul, nu ai nici un motiv de ingrijorare. Gastrita nu afecteaza bebelusul deoc, dar tu s-ar putea sa resimti mai puternic greata din timpul sarcinii decat in mod normal. Schimbarile hormonale si stresul pot declansa de asemenea atacuri ale gastritei. Oricum, doctorul ar trebui sa iti poata recomanda cateva medicamente care sa te ajute sa tii simptomele sub control, medicamente care sa fie si sigure pentru copil.

Dar, la fel de important, este sa incepi sa lucrezi asupra stresului, care iti inrautateste gastrita. Incearca sa faci zilnic cateva exercitii si yoga. Asta nu numai ca te va ajuta sa ai per total o sanatate mai buna, dar te va pregati din timp pentru o sarcina sanatoasa. 

 

Sursa: Yoga Wiz

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!