Evident, calatoria cu masina nu este incompatibila cu sarcina. In acelasi timp, trebuie sa fiti de trei ori mai vigilenta si sa cereti intotdeauna avizul medicului ginecolog inainte de a porni la drum pe un traseu mai lung.
Iata 10 recomandari pentru o calatorie cat mai sigura:
- Demaraj cu blandete.
Trebuie sa fiti in mod deosebit vigilente pe parcursul primelor trei luni de sarcina. Planificati escapadele in 4x4 dupa nastere!
- Vai, greata!
Evident, daca sunteti subiectul unor greturi sau stari de rau cauzate de sarcina, renuntati la condus. Evitati in aceeasi masura sa va decorati masina cu diverse deodorante care ar putea agrava situatia!
- Atentie la zdruncinaturi!
Pentru a calatori confortabil si linistit, aveti grija ca masina dumneavoastra sa aiba suspensii bune, deoarece zdruncinaturile pot provoca aparitia contractiilor. Evitati pe cat posibil strazile denivelate sau masinile prea vechi.
- Centura indispensabila
Centura de siguranta este obligatorie si indispensabila. Pentru ca aceasta sa nu va jeneze, asezati bine chinga de la baza deasupra coapselor si nu peste pantece, iar cea de sus intre sau sub sani. Daca centura va jeneaza in ciuda a tot, puneti pernite intre pantece si centura, dar nu plecati fara sa o atasati!
- Bancheta din spate, este mai confortabila.
Folositi locurile din spate pentru a va instala in timpul calatoriei. Veti avea mai mult loc pentru picioare. Nu uitati sa va puneti centura de siguranta!
- Inca si mai mult confort
Pentru un confort maxim, ganditi-va sa luati cu dumneavoastra pernite mici, pentru a vi le pune in zona lombara. Ati putea sa folositi una si pentru picioare, gambele ridicate permit o mai buna circulatie a sangelui.
- Niciodata fara documentele dumneavoastra!
Daca sunteti constranse sa calatoriti dupa cea de a 35-a saptamana de sarcina, sa aveti in bagaj toate documentele din timpul sarcinii. Aceasta va usura lucrurile in caz de nastere neprevazuta si departe de unde locuiti.
- Pauze frecvente.
Daca faceti calatorii lungi, ganditi-va sa luati o pauza la fiecare doua ore cel putin, pentru a va dezmorti picioarele si a bea multa apa.
- Oprire in cazul oboselii.
Fragmentati calatoriile prea lungi, deoarece oboseala excesiva creste riscul de nastere prematura. Alegeti, in acest caz, alte mijloace de transport, cum ar fi trenul sau avionul.
- Ziua Z se apropie.
Din luna a noua, lasati-va condusa. Si, bineinteles, nu va puneti la volan in ziua nasterii!
Drum bun si fiti prudente!
Articole relationate
Alertă epidemiologică, după ce un copil de 3 ani a murit de gripă. 22 de decese de la debutul sezonului gripal
România se află sub alertă epidemiologică în contextul în care numărul de infecții respiratorii a explodat în ultimele zile. Practic, starea de alertă...
Testul de sarcină este pozitiv, dar nu am simptome. Ce se întâmplă?
Ai făcut un test de sarcină, iar rezultatul este pozitiv, dar nu simți nimic diferit. Fără grețuri, fără oboseală extremă, fără schimbări evidente. Este normal...
De la ce vârstă ar trebui să înceapă copilul să doarmă singur? Pași pentru o tranziție cât mai simplă
Mulți părinți aleg să își culce bebelușii în același pat cu ei, din motive de siguranță, confort sau apropiere emoțională. Pe măsură ce copilul crește,...
Comentarii facebook
Comentarii
in decembrie trebuie sa plec intr-o calatorie,cu masina,ce dureaza in jur de 2 zile jumatate.ce sa fac?mi-e frica de o nastere prematura .in dec voi fi in luna a7a.si la intoarcere a8a.ma voi consulta cu medicul,dar pana atunci...
Trimite un comentariu