Sari la conținut

Cum mananci in timpul sarcinii

Dieta sanatoasa si calitatea alimentelor pe care le consumi, in timpul sarcinii sunt esentiale pentru sanatatea viitorului copil si a ta.

Principiile de baza sunt:
Mananca variat, mananca cat simti ca trebuie sa mananci, combina cu grija alimentele (daca mananci orez, nu manca fasole, paine sau cartofi; daca mananci ceva dulce nu mai manca carne; mananca supe de zarzavat, fasole verde si fasole boabe pentru ca sunt o sursa excelenta de fibre).

Mancarea nu este nici prietenul, nici inamicul tau, daca exagerezi nu gresesti, daca respecti regulile, nu inseamna ca faci bine.

Nu cauta perfectiunea in dieta, dar controleaza-ti obiceiurile alimentare. Inlocuieste mereu ceva "rau" cu ceva "bun".

Iata care sunt solutiile:
Gustarile sunt esentiale in dieta femeii insarcinate.
Mananca mereu cand iti este foame.
Fructele trebuie sa fie mereu prima alegere.
Fiecare masa trebuie sa iti aduca proteine.
Fiecare masa trebuie sa contina legume.
Nu-ti fie teama sa incerci combinatii de alimente.
Carnea de curcan, tonul si carnea de vita sunt cele mai bune alegeri.  
Mananca oua, cereale integrale si lactate integrale.
Branza de vaci, carofii si uleiul de masline nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta.
Evita zaharul, mancarurile procesate industrial, alimentele fortifiate (alege variantele integrale).
Mananca miere.
Mananca seminte de floarea soarelui, migdale, fistic, alune si nuci. Crude si nesarate.
Manaca fructe uscate.
Niciodata nu sarii peste masa de dimineata.
Mananca incet, des si putin.
Bea apa.

Necesarul de fier, calciu si vitamine trebuie sa vina din alimentatie. Nu cantitatea este esentiala ci calitatea alimentelor.
Tine cont de faptul ca in timpul sarcinii aportul suplimentar de calorii nu trebuie sa treaca de 300.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!