Un copil reprezinta un motiv de maxima bucurie pentru orice parinte, insa si un motiv de griji in plus. Grijile incep in momentul in care afli ca esti insarcinata si dureaza toata viata. Primele noua luni sunt cele in care te pregatesti cel mai mult pentru marele eveniment, astfel ca totul trebuie gestionat cu atentie. Daca "marele moment" se aprope si inca nu le-ai terminat pe toate cele pe care ti le-ai propus si te simti in criza de timp, primul sfat este sa nu intri in panica.
Accepta cateva sfaturi, care vin din experienta, cu mult drag.
Acorda prioritate camerei copilului sau coltului destinat micutului. Asta inseamna sa verifici atent daca patutul este pus corect si ca nu exista mici obiecte la indemana copilului. Pune draperii pentru a nu lasa soarele sa intre in camera cand doarme cel mic, dar ai grija ca micutul sa nu fie nici aproape de geam. nici aproape de usa. In primele luni este mic si o sa stea mai mult la el in patut, dar creste atat de repede!
Spala hainutele in care il vei imbraca pe micut cand ajungi acasa de la spital. Asta trebuie sa faci indiferent daca hainele sunt luate din magazin sau primite de la cunoscuti. Ai grija sa folosesti un detergent special pentru copii, deoarece pielea bebelusului tau este sensibila, mai ales in primele luni de viata.
Afla mai multe despre pregatirea pentru prima luna dupa nastere
Fa curatenie generala in casa. Inlocuieste daca este posibil covoarele si paturile care atrag praful. Pregateste un colt special, in bucatarie pentru alimentele si unstensile pe care le vei folosi pentru hrana copilului (de dorit de la sase luni incolo, pentru ca este de presupus ca vei alapta, dar nu se stie niciodata), un colt in dulapul cu haine, pentru lucrusoarele copilului.
Alege cu atentie un nume pentru copil. Este adevarat ca cei mai multi se gandesc inca din primele zile de la aflarea vestii ca vor fi parinti, insa se poate intampla ca, din cauza emotiilor, sa uitati si sa va treziti ca, atunci cand ti se cere sa spui numele, habar nu ai cum il va chema pe micut.
Nu uita de bagajul tau pentru zilele de spital, pentru a evita situatia ca, in momentul in care iti dai seama ca a venit timpul sa nasti, realizezi ca nu ai nimic pregatit. Cel mai bine ar fi sa o pui din timp in masina, pentru a te asigura ca nu o uiti acasa.
Articole relationate
Președintele și rolul său: de ce este important să-i implicăm pe copii în discuțiile despre vot?
Noi, părinții, avem un rol esențial în educația civică a copiilor noștri. Într-o lume în continuă schimbare, este important să îi ajutăm să înțeleagă...
Cele mai comune greșeli în achizițiile pentru bebeluș și cum să le eviți
Așteptarea unui bebeluș este o perioadă încărcată de emoții și entuziasm, dar poate aduce și un val de incertitudini legate de achizițiile necesare. Alegerea...
Dana Budeanu, amintiri de când a născut. A povestit cum și-a adus fetele pe lume, acum fix 20 de ani
Mare sărbătoare în familia Danei Budeanu! Creatoarea de modă le sărbătorește pe gemenele sale, care au venit pe lume în urmă cu 20 de ani, pe 22 noiembrie....
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu