Sari la conținut

Cum să decizi dacă epidurala este potrivită pentru tine și care sunt riscurile acesteia

Dacă intenționezi să naști natural, atunci probabil că te gândești dacă să faci sau nu epidurală. Cercetările au descoperit că peste 70% dintre femei aleg să facă epidurală și, având în vedere cât de dureroasă poate fi nașterea naturală, nu este deloc greu să înțelegem de ce femeile optează pentru această procedură. De asemenea, epidurala s-a dovedit a fi foarte sigură și eficientă.

Cu toate acestea, ca în cazul oricărei proceduri medicale, există efecte secundare și riscuri asociate cu epidurala de care trebuie să fii conștientă înainte de a lua o decizie.

Epidurala și efectele secundare

Deși epidurala este foarte sigură, ea poate avea o serie de efecte secundare. Reacțiile diferă și în funcție de tipul de epidurală.

Mâncărime

Este posibil să prezinți mâncărimi, în special la locul injectării. De obicei, medicul fie va schimba medicamentul pentru a calma iritația, fie poate prescrie ceva pentru a atenua mâncărimea.

► Citește și: Ți-e teamă să naști? 3 frici pe care le au femeile, în ceea ce privește nașterea

Febră

Nu este clar ce cauzează febra femeilor care primesc o epidurală, dar este un efect secundar cunoscut. PubMed Health raportează că 23% dintre femeile care optează pentru o epidurală se confruntă cu febră în momentul nașterii.

Greață și vărsături

Iritația pielii nu este singurul lucru pe care îl provoacă epidurala. De asemenea, este posibil să ai stări de greață și amețeli din cauza acesteia, care pot duce la vărsături.

► Citește și: Proaspetele mămici descriu experiența travaliului

Tensiune arterială scăzută

Healthline raportează că 14% dintre femeile care primesc o epidurală au tensiune arterială scăzută. Acest lucru se întâmplă deoarece medicația epidurală determină relaxarea vaselor de sânge, încetinind astfel fluxul sanguin. Acest lucru nu pune viața în pericol, deși poate fi însoțit de simptome incomode, inclusiv amețeli, respirație mai rapidă și vedere încețoșată.

Probleme cu urinarea

În cele din urmă, este, de asemenea, normal să întâmpinați dificultăți la urinare după o epidurală. Acest lucru se întâmplă deoarece nervii vezicii urinare sunt amorțiți din cauza medicamentului, deși acest lucru trece de la sine pe măsură ce efectul epiduralei dispare.

Epidurala și potențialele complicații

Epidurala este, în general, o procedură foarte sigură, altfel nu ar mai fi utilizată la naștere. Cu toate acestea, există și complicații care pot include următoarele reacții adverse.

Infecţie

Infecția este un risc potențial de fiecare dată când utilizezi un ac, fie că este vorba de un vaccin sau de epidurală. Majoritatea infecțiilor pot fi gestionate și tratate dacă sunt detectate din timp.

► Citește și: Anestezia epidurală ar putea reduce riscul apariției depresiei postnatale

Convulsii

O astfel de criză este posibilă în cazurile rare în care medicamentul epidural este injectat în venă. Efectele secundare ale convulsiilor pot include confuzie temporară, priviri incontrolabile și pierderea cunoștinței.

Durere severă de cap

Este posibil să ai dureri de cap dacă acul perforează membrana care acoperă măduva spinării. Acest lucru poate cauza scurgeri de lichid, ceea ce ar putea duce la dureri de cap. Cu toate acestea, acest lucru este foarte rar și se întâmplă doar la 1% dintre femeile care optează pentru o epidurală.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!