Sari la conținut

Cum sa fii un partener de nota 10 la nastere!

Nu este simplu intotdeauna sa fii un partener de nadejde pentru o femeie insarcinata. Intre schimbarile fizice si psihice ale viitoarei mamici si nenumaratele vizite la doctor, poate fi dificil sa tineti lucrurile in echilibru. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti mentii echilibrul si sa te pregatesti pentru travaliu si nastere.

Intelege provocarile ridicate de sarcina si de nastere si vezi cum poti sa ai grija de mama si de copil.  

Uneori, spitalele sau medicii apeleaza la practicile de rutina legate de travaliu si nastere si nu tin seama de ceea ce isi doreste mama sau de ce simte aceasta ca ar fi cel mai bine pentru copilul ei. Aceste practici de rutina nu sunt intotdeauna cea mai buna, mai sigura si mai sanatoasa optiune de nastere pentru mama si copil.

Aici intervii tu, trebuind sa fii informat despre practicile din spital si sa fii acolo pe perioada travaliului si a nasterii pentru a cere anumite proceduri si a discuta cu medicii despre ce este cel mai bine pentru mama si copil. Mama va fi probabil in imposibilitatea de a cere ceea ce isi doreste si de aceea trebuie sa fii acolo pentru ea si copil.

Pregăteste-te pentru ziua cea mare

Daca iti cunosti rolul în timpul acestor etape, vei putea avea un impact considerabil asupra travaliului și nasterii.

Iata cateva fapte de bază despre travaliu și despre naștere și vezi unde intervine rolul tau in timpul diferitelor etape.

  • Tine minte clar data nasterii și fii gata sa pastrezi moralul mamei cand acest termen se apropie (sau daca treceti de termen).
  • Recunoaste semnele de travaliu  și aminteste-ti că travaliul este de obicei un maraton, nu un sprint!
  • Fii acolo pentru a vedea daca sunt aplicate proceduri de rutina ineficiente in cazul partenerei tale.
  • Tine in minte ce preferă mama pentru minimizarea durerii, și asigura-te ca are acces la instrumente de gestionare a durerii cum ar fi un duș sau o cadă.
  • Asigura-te ca mama va beneficia de contactul imediat cu copilul, ceea ce va asigura un start bun pentru alaptare.
  • Aplica tot ce ai invatat legat de îngrijirea mamei in timpul travaliului si pentru nastere si maximizeaza-ti  sprijinul în ziua de naștere a copilului.
  • Urmeaza cursuri de educatie prenatala pentru a vorbi despre experiențele tale cu alte cupluri si pentru a invata despre diferitele opțiuni legate de travaliu și de naștere.
  • Fii gata să iti intensifici participarea și să pledezi pentru preferintele mamei în timpul travaliului și nașterii prin parteneriatul cu medicii pentru a obține informații cu privire la opțiunile pe care le au, mai ales în situații dificile.
  • Cauta resurse suplimentare si citeste despre alte modalitati prin care poti sa fii de folos in timpul travaliului si a nasterii. 
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • DAN

    PROBABIL VA REFERITI LA NASTERILE DIN TARILE CIVILIZATE....IN TARA ASTA PARTENERII NU SINT LASATI IN SALA DE NASTERI....EU AM INTRAT CU FORTA....AM MASURAT-O PE MOASA CU PUMNUL....SFATUIESC TOTI TATII SA FACA ASA....

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!