In timpul sarcinii ai nevoie de fier pentru a asigura copilului o dezvoltare armonioasa si pentru a-ti completa rezervele proprii. Dar in timpul sarcinii poftesti si mancaruri gustoase si condimentate. De aceea am ales reteta de fata, care nu numai ca este delicioasa, este si foarte sanatoasa si ajuta la completarea fierului din organism.
- 750g pulpa de miel, taiata in cuburi 3cm
- 280 g (1 ceasca) stil grecesc iaurt
- 1 1/2 lingurite turmeric
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 1/2 linguri de ulei vegetal
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 1/2 lingurita de ardei iute pulbere
- 2 1/2 lingurite de coriandru macinat
- 4 rosii mari, decojite, fara seminte, tocate marunt
- 40g (1/4 cana) caju prajit, plus suplimentar, pentru servire
- 100g paneer (sau urda) maruntita
- 1/2 cana coriandru frunze, plus suplimentar pentru servire
- Lipii pentru a servire
Pasul 1
Pentru a face miel Tikka, combina intr-un castron carnea de miel, iaurtul, 1 lingurita de turmeric si jumatate de usturoi. Acopera si baga la frigider timp de 30 minute. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie grea de fier la foc mediu. Scurge excesul de sos din marinata de miel si gateste, in 2 loturi, intorcand mereu pana cand carnea este facuta pe placul tau.
Pasul 2
Pentru a face curry-ul, incalzeste 1 1/2 linguri din uleiul ramas intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga usturoiul si amesteca 30 de secunde sau pana cand simti aroma de usturoi, apoi adauga ceapa si caleste, amestecand frecvent, timp de 30 de minute sau pana cand ceapa este de culoarea auriu inchis. Adauga 1 lingurita de sare, praf de ardei iute, coriandru macinat si ½ de lingurita de turmeric si gateste timp de 1 minut sau pana cand simti aroma. Adauga rosiile si 125 ml (1/2 cana) de apa si carnea de miel in tigaie. Gateste timp de 15 minute sau pana cand mielul este fraged.
Pasul 3
Pentru a imbogati curry-ul, pune caju, paneer (urda) si 125ml (1/2 cana) apa intr-un blender pentru a forma o pasta. Adauga frunzele de coriandru si amesteca pana cand sunt tocate marisor. Amesteca pasta in curry si fierbe timp de 5 minute. Imprastie frunze de coriandru si caju. Se serveste cu lipie sau orez.
Sursa foto: hepta.ro