Sari la conținut

De ce trebuie sa mananci carne si peste in timpul sarcinii

Vezi gGalerie foto

Alimentatia sanatoasa in cursul sarcinii este o conditie fundamentala pentru a aduce pe lume un copil sanatos si pentru a te pastra in stare de sanatate in timpul sarcinii si dupa nastere.

O dieta sanatoasa care sa acopere necesarul de proteine, carbohidrati, grasimi, minerale si vitamine pentru un organism care functioneaza la capacitate maxima, trebuie sa inceapa, in mod ideal, inainte de momentul conceperii, sau imediat ce femeia devine constienta de prezenta sarcinii.

Cele mai importante organe ale fatului, precum inima, creierul, mainile si picioarele, incep sa se dezvolte din a patra saptamana de sarcina. Nu cantitatea de alimente consumate conteaza ci calitatea acestora. Expertii sustin ca o gravida trebuie sa consume cu 300 de calorii mai mult decat o femeie care nu este insarcinata.

Alimentele conumate de o femeie insarcinata trebuie sa contina omega 3, proteine, fier, acid folic, antioxidanti, zinc, calciu si iod. In acest context carnea si pestele raman alimente de baza.

10 alimente ideale in timpul sarcinii

Fructele de mare si pestele reprezinta o excelenta sursa naturala de acizi grasi omega 3. O femeie trebuie sa consume somon, cod, ton, crabi si creveti. Trebuie sa te feresti de pestii mari si pradatori deoarece contin mercur si alte substante toxice, daunatoare pentru fat si mama.




Alimentele de baza in sarcina: peste, lapte si mere

Carnea contine proteine si zinc, iar o gravida trebuia sa consume cel putin o portie pe zi. Atentie! Carnea trebuie sa fie slaba, adica de curcan, pui sau vita. Ficatul de vita, de exemplu, este o sursa bogata de colina, importanta pentru dezvoltarea creierului fatului. Atunci cand prepari carnea, asigura-te ca este bine facuta si, de asemenea, stai departe de conserve sau pateuri.

Alimentatia in timpul sarcinii

Diferite produse lactate, precum laptele, iaurtul si unele tipuri de branza, te vor ajuta foarte mult in aceasta perioada, deoarece contin proteine, carbohidrati, calciu si iod.

Din lista cu alimente fac, evident parte si fructele si legumele. Nu este nimic mai sanatos decat legumele proaspete, mai ales cele cu frunze verzi. Acestea sunt bogate in acid folic si fier, esentiale pentru creierul copilului. Primul trimestru este momentul in care creierul incepe sa se dezvolte, de aceea legumele iti vor asigura doza zilnica recomandata de vitamine, minerale si antioxidanti.

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!