Sari la conținut

De evitat in timpul sarcinii

Candva femeile se temeau ca, daca in timpul sarcinii privesc catre o maimuta, copilul lor va avea aceeasi fata cu cea a animalului. In zilele noastre femeile insarcinate isi fac probleme in privinta apei pe care o beau, a poluarii aerului si a fumatului in public. Esential ramane insa ce mananca o femeie gravida si care sunt alimentele si substantele chimice care trebuie evitate in timpul sarcinii.

In momentul conceperii

In primul rand trebuie spus ca cea mai delicata si sensibila perioada a sarcinii este cea de la inceput, din primele doua-trei luni, cand are loc procesul de embriogeneza, iar viitorul copil se formeaza. Cu cat mediul si alimentele consumate de femei in momentul conceperii sunt mai sanatoase si mai lipsite de noxe, cu atat sansele de a aduce pe lume un copil sanatos, cresc.

Acesta este si motivul pentru care planificarea unei sarcinii creste sansele de a avea un copil in perfecta stare de sanatate. Pentru stii ca te pregatesti sa concepi un copil, si stii ca trebuie sa eviti alcoolul si orice fel de medicamente sau alte droguri (tutun, chimicale), dar si indulcitori artificiali si carnea rosie nefiarta.

De curand s-a descoperit ca exista o legatura intre consumul de cofeina si sansele de a ramane insarcinata. Cu cat se consuma mai putina cofeina cu atat mai mult cresc sansele de a ramane insarcinata. Cofeina stimuleaza secreteia unor hormoni care interactioneaza cu hormonii care sustin sarcina.

 

In timpul sarcinii

Evita alimentele produse contin cofeina: ceaiul, cafeaua, Cola, ciocolata si cacao. Multe calmante contin cantitati importante de cofeina, cel putin 30 de mg de tableta. Multi alti stimulenti sau diuretice contin de la 100 pana la 200 mg de cofeina intr-o tableta. Un motiv in plus pentru a renunta complet la orice fel de medicamente! Medicamentele contra tusei, racelii si alergiilor pot contine si ele 16 mg de cofeina intr-o tableta.

Carnea nefiarta si lactatele nepasteurizate sunt alimente care cresc riscul de toxoplasmoza, un agent patogen care poate fi adesea gasit in unele alimente nefierte complet si care poate duce la grave afectiuni ale fatului sau la pierderea sarcinii.

Carnatii, salamul si alte produse din carne de acelasi gen contin nitrati si nitriti, daunatori oricum, dar extrem de nocivi pentru femeia insarcinata.

Bauturile din fructe care contin mult zahar si bomboanele pot duce la aparitia hiperglicemiei (nivel crescut al zaharului in sange) si pot dezechilibra nivelul hormonilor de reproducere.

 

Citeste si Nutritia corecta in timpul sarcinii

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Andreiutza83

    ce efect are ciocolata asupra copilului nenascut?

  • Monela75

    sint gravida in 9 saptamini si nu pot renunta la fumat ce pot face?

  • Dyane

    sa te lasi daca ti iubesti copilul

  • Danyelita

    Am fost foarte racita si pe langa ceaiuri de tei+lamaie+miere vitamina C si multe fructe am consumat la indicatia medicului de familie un pahar de ceai de coji de ceapa.Greseala mea ca nu am intrebat ginecologul. Poate acest ceai pe care l-am consumat timp de 2 zile sa faca vreun rau bebelusului.Am citit pe un site ca ar fi contraindicat si mi-e tare frica. Va rog sa ma lamuriti.Multumesc

  • Ancaelena

    Sunt insarcinata in 6 saptamani si cam de vreo saptamana am capatat o tuse seaca,urata.Am luat granule homeopate si am mai inceput sa elimin cate ceva. Tusea nu a trecut si nu pot sa dorm nici noaptea.Ce as mai putea lua? Exista un sirop de tuse?Ceaiul de coaja de ceapa e bun? De miere de albine cu scortisoara a auzit cineva?

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!