Sarcina si nasterea sunt procese fizologice normale. Sarcina nu este o boala. pe parcursul sarcinii iti poti continua linistita cea mai mare parte din activitatile curente. O femeie insarcinata este o femeie sanatoasa, cu precizarea ca trebuie sa evite acele situatii care o pot pune in pericol pe ea, sau viitorul copil.
O femeie insarcinata are nevoie de un regim de viata sanatos si protector. Aceasta ar putea fi prima porunca.
A doua: este obligatiorie supravegherea medicala. Mergi la prima consultatie in primele trei luni de sarcina. A doua consultatie trebuie sa aiba loc in luna a sasea. Incepand din luna a saptea trebuie sa mergi la medic din doua in doua saptamani.
A treia conditie decalogului este aceea de a respecta o alimentatie echilibrata. Alimentatia este temelia unei sarcini sanatoase, asigurand atat nevoile de crestere ale fatului, forta fizica si vitalitatea in travaliu, dar si lactatia dupa nastere.
Cum arata un regim echilibrat in timpul sarcinii? Iata ce trebuie sa consume o femeie insarcinata, in trimestrul doi de sarcina, intr-o zi.
- 600-900 ml lapte (sau derivatele lui)
- un ou
- 70-80 grame de grasimi
- 200 de grame de fainoase din faina integrala
- 200 de grame de carne
- intre 700 si 1000 de grame de fructe si legume.
A patra conditie este aceea de a nu manca pentru doi. In plus este recomandat sa reduci la minimum consumul de sare, si sa eviti complet conservantii.
A cincea conditie estes ate cantaresti o data pe saptamana si sa-ti notezi ritmul de crestere. pe parcursul sarcinii nu trebuie sa acumulezi mai mult de 10-14 kilograme.
A sasea conditie este sa renunti la consumul de alcool si la fumat
Nu lua medicamente fara sfatul mediucului este cea de a saptea conditie a decalogului. In plus nu face radiografii fara acordul medicului.
A opta regula a decalogului spune ca trebuie sa iti masori temperatura la cea mai mica banuiala ca ai avea febra si daca banuiala se confirma sa mergi imediat la doctor. Febra nu este o problema pentru tine, dar poate aduce grave prejudicii copilului tau.
A noua conditie este sa respecti cu rigurozitate regulile de igiena. In plus foloseste haine largi si comode, dar si incaltaminte cu tocuri joase si late!
Ultima regula a decalogului este o rugamine: sa ai incredere in forta ta, in intuitia ta si in calitatile cu totul speciale pe care le-ai primit.
Articole relationate
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Amenoreea: Când lipsa menstruației poate fi un semn al sarcinii sau al altor probleme
Lipsa menstruației, cunoscută și sub denumirea de amenoree, este un simptom care poate avea multiple cauze. Deși primul gând al multor femei atunci când menstruația...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu