Femeile insarcinate care mananca pentru doi, in timpul sarcinii, ar putea ramane cu multe kilograme in plus toata viata. Iar aceasta nu est singura problema. Viitoarele mamici care iau multe kilograme in plus in timpul sarcinii risca sa sufere, mai tarziu, si de alte probleme de sanatate, precum hipertensiune arteriala.
Un studiu realizat de oamenii de stiinta vine sa intareasca rezultatele altor studii similare: surplusul de greutate in timpul sarcini are efecte negative, atat asupra copilului cat si asupta metabolismului matern. Pe de alta parte este normal, necesar si indicat ca femeile sa ia in greutate in timpul sarcinii, dar in limita a 12-15 kilograme.
Citeste si meniul ideal pentru o gravida.
Cercetatorii recomanda ca in primele sase luni de sarcina, femeile sa nu consume mai mult de 2000 de calorii zilnuic. In umatoarea perioada, femeia are nevoie de doar 200 de calorii in plus, ceea ce inseamna un iaurt si doua linguri de cereale.
Potrivit studiului, femeile care castiga mai multe kilograme decat este recomandat in timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai tarziu, scrie Daily Mail.