Exista cateva reguli ale alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii. Este in binele tau si al copilului tau sa le respecti pe toate.
Nu mananca pentru doi! Consumul de plus pentru copilul tau este un mit. Desi este important sa cresti in greutate, aceasta acumulare trebuie sa ramana in limita a maximum 10-15 kilograme. Mai mult de atat poate sa duca la diabet zaharat si la cresterea presiunii arteriale. In fapt nu-ti trebuie decat 200-300 de calorii suplimentare pe zi in ultimele luni, si doar 100-150 in primele doua trimestre. calitatea alimentelor conteaza, nu cantitatea.
Aport constant de acid folic. Acidul folic reduce riscul de defecte de tub neural, cum ar fi spina bifida, astfel incat este necesar un supliment zilnic 400 mcg pana la sfarsitul saptamanii 12-a. De asemenea, consuma spanac, varza, broccoli, paine neagra, banane si cereale fortificate.
Proteinele sunt de baza! Proteinele sunt structura pe care se formeaza noile celule si pentru tine si pentru copilul tau, deci trebuie sa consumi, zilnic doua sau trei portii de alimente bogate in proteine - carnea slaba de pui, oua si legume uscate, cum ar fi fasolea, lintea, mazarea uscata. Include, de asemenea doua portii de peste gras (sardine, pastrav sau somon), in fiecare saptamana. Sunt surse bune de proteine, de vitamina D si omega-3. Dar nu manca mai mult de doua portii de peste gras pe saptamana, ca sa nu acumulezi prea mult mercur sau alte metale grele.
Bea lapte. Sunt necesare trei portii de alimente bogate in calciu in fiecare zi care te ajuta la sanatatea oaselor si a dintilor. Calciul provenit din lactate este bine asimilat. Cele mai bune alegeri sunt lapte, iaurt si branza, dar in varianta integrala, nu degresata. Alege iaurt simplu si evita-l pe cel cu fructe.
Citeste si:
Alimentele de baza in sarcina
Consuma cafeina cu prudenta. Limita este de 200 miligrame pe zi. peste aceasta valora poti avea un copil cu o greutate mai mica la nastere. Evita cola, dar si ceaiul pentru ca are efecte colaterale.
Liber la fructe si legume. Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale necesare pentru a tine si pentru viitorul tau copil. Sunt recomandate cinci portii pe zi de fructe si legume in stare proaspata. Sunt bune si cele congelate, dar evita-le pe cele conservate cu aditivi si conservanti, scrie babyexpert.com.
Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata femeii. Bucura-te din plin de ea!
Articole relationate
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot...
Cum să gestionezi conflictele între frați fără să creezi rivalitate. Ce spune expertul Laura Markham
Rivalitatea între frați este o realitate în multe familii, însă modul în care părinții gestionează aceste conflicte poate face diferența între o relație...
Răcelile la grădiniță: 7 sfaturi pentru părinți ca să reducă îmbolnăvirile
Odată ce copiii încep grădinița, răcelile devin adesea o parte inevitabilă a rutinei. Apropierea constantă de alți copii îi face pe cei mici mai susceptibili la...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu