Baby spanac a inceput sa se foloseasca din ce in ce mai mult la noi in alimentatie, ceea ce este un lucru minunat, intrucat este un aliment foarte sanatos, plin de vitamine. Asa ca vi-l recomandam cu drag sa il includeti cat mai mult in dieta voastra.
Baby spanac sau spanacul tanar sunt frunze obisnuite de spanac, doar ca sunt culese inainte de a ajunge la maturitate (spre deosebire de spanacul pe care il consumam in mod obisnuit primavara, fiert). Acestea se folosesc ca atare in salate si au un gust un pic dulce, foarte placut. Il gasiti la caserole in supermarketuri.
Cea mai simpla reteta de salata cu baby spanac
Nu aveti nevoie de multe lucruri pentru a face o salata delicioasa cu baby spanac. Puneti frunzele ca atare, adaugati un pic de ulei de masline, un pic de suc de lamaie si cateva nuci. Iese foarte buna si poate fi mancata ca atare sau ca si salata pentru un fel principal de mancare. Daca simtiti ca va este foarte foame puteti sa o faceti mai consistenta adaugand bucatele de branza. Branza de capra pasteurizata merge cel mai bine.
Salata calda de spanac, somon si paste orzo
Ingrediente