Sari la conținut

Este centura postnatală benefică pentru recuperarea de după naștere?

Pântecele unei proaspete mămici este foarte sensibil, deoarece a trecut prin diverse modificări de-a lungul sarcinii.

Burtica merită îngrijire, după ce a găzduit timp de 9 luni cea mai minunata ființă.

Mămicile recunosc că nu le este rușine să poarte centura postpartum, deși încă arată ca și cum ar fi însărcinate din nou. Nu este nimic in neregulă cu burtica lor, este exact așa cum ar trebui să fie. Acolo a crescut un pui de om!

► Citește și: Burtica după naștere este dovada că acolo a crescut un suflet de om

Centura postpartum ajută mai ales în acea perioadă împortantă de tranziție, adică în al patrulea trimestru, când burticile sunt foarte moi și au nevoie de mai mult sprijin. Este esențială o abordare modernă a unei tradiții străvechi, de înfășurarea pântecelui, pentru a ajuta femeile să se recupereze după naștere.

Poți folosi centura în orice moment al zilei: când te ocupi de treburile casei, când mergi la plimbare, când gătești, etc.  Ea se poartă pe sub haine, oferind un aspect uniform.

► Citește și: Povestea unei mămici despre corpul ei postpartum a devenit virală

Merită efortul să porți centura postpartum?

Dacă ești o proaspătă mămică ce preferă un stil mai lejer, s-ar putea să nu-ți dorești să porți centura pentru burtică. Dacă dorești un sprijin suplimentar și nu ai nimic împotriva purtării centurii, atunci merită tot efortul pentru recuperarea ta postpartum.

În schimb, purtarea centurii postnatale ajută mămica să-și găsească mai repede mobilitatea, îi este de folos pentru evitarea unei diastaze abdominale și îi oferă burticii un aspect mai plăcut, deci mai multă încredere de sine.

► Citește și: Mama în al patrulea trimestru de sarcină

Compresia exercitată de o astfel de centură permite accelerarea fluxului sanguin și ajută la diminuarea retenției de apă, precum și a altor neplăceri ce sunt cauzate de circulație a sângelui defectuoasă.

Poți purta centură postanatală indiferent dacă ai născut vaginal sau prin cezariană. Trebuie să ai în vedere, totuși, că această centură nu este un produs miraculos și trebuie să ajuți și tu refacerea țesutului, având o dietă sănătoasă. De asemenea, exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din rutina ta.

Prioritatea este bunăstarea bebelușului, dar, cu toate acestea, mămicile nu ar trebui să uite că și ele au nevoie de îngrijire, imediat după naștere.

► Citește și: Scrisoarea emoționantă a unei mame, către corpul ei postpartum
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!