Sari la conținut

Ești mamă de nou-născut? Iată 20 de lucruri pe care nu ți le spune nimeni!

Poți fi pregătită vreodată pentru naștere? Dar pentru a deveni mamă? Bebelușul nu vine cu instrucțiuni de folosire, dar instinctul matern își face rapid apariția și lucrurile se reglează.

Cu toate acestea, vei învăța pe parcurs cum este să fii mamă. Și te vei descurca de minune! Însă sunt câteva aspecte pe care nu ai cum să le știi de dinainte. Iată despre ce este vorba:

Nu vei mai avea niciodată două mâini libere! Cineva ar trebui să-ți spună aceste lucruri atunci când ești gravidă, astfel încât să poți învăța să mănânci, să tastezi și să faci toate lucrurile doar cu o singură mână.

► Citește și: Prioritatile cand vii cu bebele de la maternitate

Este foarte posibil să adormi în picioare atunci când faci duș.

Dormitorul va arăta ca scena unei crime la sfârșitul fiecărui schimb de noapte.

Când te întorci de la maternitate, este posibil să nu poți mânca ori să ridici obiecte grele, deoarece operația de cezariană te va durea foarte tare.

S-ar putea ca bebelușul tău să nu se obișnuiască să mănânce la ambii sâni. Poate îi place să mănânce doar de la unul dintre ei, iar pe celălalt să îl ignore.

Sufrageria s-ar putea să semene cu o cameră de pensiune. Pături, perne, hainuțe pe canapea, pachete de biscuiți pe jumătate mâncate...

Este posibil să uiți să tragi draperiile până la amiază.

► Citește și: Cum vei fi ca parinte: asteptari vs realitate

Număratul oilor s-ar putea să fie un obicei înainte de fiecare somn, asta dacă nu te prăbușești de oboseală în pat, pe canapea sau oriunde!

Vei plânge mult. La lucruri triste, la lucruri fericite sau din nimic. S-at putea chiar să plângi uitându-te la puiul tău care este atât de frumos.

Să stai cu sânii la vedere devine un lucru perfect normal.

Dacă te-ai gândit cât de greu este să te îmbraci în trimestrul al treilea, acum te confrunți cu un alt nivel de dificultate. Burtica după naștere, nevoia bebelușului de a avea acces rapid la sâni, disconfortul după naștere, durerile și oboseala, toate fac parte din viața ta de proaspătă mămică. Dar parcă uiți rapid de ele când îți privești în ochi minunea pe care ai creat-o.

Transpirațiile din timpul nopții. Teama că bebelușul ar putea păți ceva în somn.

► Citește și: Mama în al patrulea trimestru de sarcină

Noptiera ta nu mai arată ca o imagine din reviste. În schimb, este plină cu toate elementele necesare bebelușului. Și poate o banană sau un pachet de biscuiți – mămicile mănâncă și ele noaptea, în timp ce alăptează bebelușii...

Animalele de companie trec pe locul doi.

Locurile în care obișnuiai să te duci par dispărute acum. Chiar și magazinul de la colț pare că nu mai există.

Nu te mai uiți la seriale pentru că acum poți petrece ore în șir privindu-ți copilul căruia i-ai dat viață.

Vei pierde multe ore, mai ales noaptea, în care te vei gândi la scenarii înfricoșătoare. Dacă televizorul care este la câțiva metri distanță va cădea peste sticla de apă și o va arunca peste bebeluș? Sau mai rău, dacă va lua foc televizorul???

Activitățile simple care durau cinci minute, acum durează ore în șir. Se pare că va trebui să te speli mai repede pe dinți. Cremă de noapte? Poate maine seară...

► Citește și: Mamele se demachiază stând pe wc

Va trebui să-ți faci ordine în telefon. Este necesar să ai memorie disponibilă pentru a-i face poze bebelușului în orice moment al zilei.

Când te întorci în casă, îți dai seama că miroase a bebeluș, ceea ce e uimitor.

► Citește și: Admiră nou-născutul. Numai nu uita de mamă...

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!