Sari la conținut

Examinarea prenatala poate preveni problemele

Examinarea prenatala  este parte a planificarii familiale si este cea mai buna proba a beneficiilor pe care le aduc sarcinile planificate. Planificarea familiala iti da posibilitatea de a decide asupra trupului tau: cand si cati copii ai.

Planificarea familiala si examinarea prenatala este o garantie ca vei avea un copil sanatos si este recoamndata mai ales femeilor care au antecedente medicale care ar putea pune in pericol buna dezvoltarea a fatului sau ar putea aduce prejudicii acestuia. Examinarea prenatala nu mai face din sarcina o surpriza, ci doar un eveniment fericit.

Examinarea prenatala este recomandata mai ales acelor femei care au avut probleme la sarcinile anterioare (pierderea sarcinii, nasteri inainte de termen, copii cu malformatii) in vederea diagnosticarii  cauzelor care au determinat aceste probleme si inceperii tratamentului. Aceasta examinare urmareste anumiti exact virusi sau facorii patogeni care pot creea probleme viitorului copil.

Exista afectiuni virale banale pentru mama care daca se poroduc in cursul sarcinii pot duce la surditate, cecitate (orbire), boli de inima etc.

  • O atentie speciala va fi data imunizarii contra virusului rubeolic care determina o incidenta crecuta a defectelor la nastere daca boala este contactata in primele luni de sarcina. Daca femeia nu a fost imunizata, vaccinul antirubeolic se poate administra cel putin 3 luni inainte de conceptie.

 

 

  • Copiii nascuti din mame infectate cu virusul hepatitei B au un risc de 50% de a contacta boala. Vaccinarea si tratamentul imediat dupa nastere previn de obicei transmiterea bolii de la mama la fat.

 

 

  • In cazul varicelei, daca imunitatea nu este prezenta se poate administra un vaccin cu putin inainte de a avea loc conceptia.

 

  • Infectiile vaginului sau ale tractului uterin pot creste riscul nasterii premature, de aceea este mai mult decat utila o astfel de examinare completa si tratarea eventualelor suferinte, in conditiile in care unele dintre ele sunt asimptomatice, cu scopul prevenirii acestor complicatii.

 

Investigatiile prenatale sunt o dovada de iubire fata de viitorul tau copil!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Flori-ramona

    scrieti si despre virus C ,ce sanse sunt sa nu se transmita,dar despre hemodializa ,ce sanse are copilul si daca au fost multe cazuri

  • Cristina Pop

    la cat timp de la pierderea unei sarcini pot ramane din nou insarcinata?

  • Hani

    Eceinmoos are in dire straits, but I can count on this!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!