La studiul care a fost publicat în revista Science Immunology, au participat 1.293 de femei care au născut în perioada 4 aprilie - 3 iunie la spitalul din Pennsylvania. În total, 6,2% dintre femei au fost expuse la virus și au dezvoltat anticorpi împotriva lui. Asta înseamnă de aproximativ 4 ori mai mult decât rata de infecție raportată în Philadelphia, care se situează la aproximativ 1,4%.
Cercetătorii au descoperit că mai mult de 6% dintre femeile gravide din Philadelphia aveau anticorpi împotriva COVID-19.
Echipa de la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea Pennsylvania spune că rezultatele ridică întrebări dacă femeile însărcinate au sau nu un răspuns imun diferit la COVID-19.
► Citește și: COVID-19: A ieșit din comă și și-a văzut copilul pentru prima dată după 12 zile
Femeile însărcinate sunt destul de reprezentative pentru expunerea comunității, iar aceste date furnizează mai multe dovezi pe lângă ceea ce știm deja, în legătură cu coronavirusul, și anume că sănătatea și echitatea socio-economică sunt strâns legate între ele, a declarat Scott Hensley, profesorul de Microbiologie de la Perelman.
Echipa a testat apoi femeile pentru anticorpii COVID-19, iar cercetătorii au spus că testul de anticorpi a avut o rată de sensibilitate estimată de la 100% și o rată de specificitate de 98,9%. Asta înseamnă că testul va arăta mai multe rezultate pozitive și doar câteva rezultate false negative.
► Citește și: Gravidă ucisă de Coronavirus. Bebelușul i-a fost salvat prin operație de cezariană
Cercetătorii precizează: acest lucru arată că răspunsurile imune la COVID-19, în rândul femeilor însărcinate, poate fi diferit decât răspunsurile imune de la populația generală. Cu toate acestea, ratele din grupurile etnice și rasiale variază foarte mult. Aproximativ 9,7% dintre femeile de culoare și 10,4% dintre femeile hispanice au fost testate pozitiv pentru anticorpi.
Prin comparație, doar 2% dintre femeile albe și 0,9% dintre femeile din Asia au dezvoltat, de asemenea, un răspuns imun împotriva coronavirusului.
Cercetătorii spun că rezultatele pot ajuta personalul medical să fie atent la simptomele coronavirusului în rândul femeilor gravide minoritare.
► Citește și: Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19
Nu este clar de ce femeile de culoare și hispanice sunt mai susceptibile la virus, dar echipa spune că acest lucru se întâmplă, probabil, din cauza factorilor și inechităților socio-economice de bază.
În SUA există peste 4,3 milioane de cazuri confirmate cu COVID-19 și peste 149.000 de decese.