De cele mai multe ori femeilor insarcinate le este frica de nasterea naturala, se intampla insa in unele cazuri ca viitoarelor mame sa le fie frica de cezariana.
Poate ca sunt nelinistite de anestezie sau poate ideea de a suferi o incizie le creeaza anxietate. In unele cazuri gravidele sunt convinse ca pentru bebelus cea mai buna cale de a veni pe lume este nasterea naturala astfel incat ajung sa considere cezariana un mod traumatizant de a aduce copilul pe lume.
Oricare ar fi motivele pentru care unei femei ii este frica de cezariana, ele trebuiesc tratate cu aceeasi seriozitate cu care sunt tratate cele care provoaca spaima de nasterea naturala.
Cum depasim frica de cezariana:
1. Citim sau discutam cu medicul despre cezariana. Cu cat vom sti mai multe despre cezariana, cu atat ne va fi mai usor sa acceptam aceasta interventie, daca aceasta va deveni la un moment dat necesara. Nu strica sa discutam si cu o mama care a nascut prin cezariana si care a avut o experienta pozitiva.
2. Acceptam ca cezariana este in unele cazuri o necesitate. Uneori, oricat de mult isi doreste o femeie sa nasca natural este necesar, pentru binele ei si al copilului, ca nasterea sa se faca prin cezariana. Dincolo de frica de bisturiu si de convingerea ca modul natural e cel mai bun, pe primul loc sta grija pentru sanatatea copilului, iar uneori cel mai sigur mod ca acesta sa vina pe lume este prin cezariana. Aceasta interventie medicala a fost creata cu scopul de a salva viata copilului si a mamei in situatii limita.
3. Gasim un medic intelegator. Este foarte important sa gasim un medic care sa inteleaga aceste spaime si care sa ne ajute cu tact sa intelegem mai bine ce se intampla in timpul cezarienei, respectandu-ne in acelasi timp dorinta de a naste natural, daca acest lucru este posibil. In mod ideal medicul ar trebui sa faca tot posibilul sa avem nasterea naturala pe care ne-o dorim, atat timp cat acest lucru nu pune in pericol sanatatea noastra sau a copilului.
Despre ce se intampla in timpul nasterii prin cezariana puteti citi aici.
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Nașterea naturală în 2024-2025: cele mai noi descoperiri și recomandări ale experților
Nașterea naturală este mai mult decât un proces fiziologic – este o experiență profundă, unică și transformatoare. În 2024, perspectivele asupra nașterii...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu