Sari la conținut

Fritatta cu ierburi, branza de capra si spanac

Fritatta, care este atat de apetisanta pana si ca sunet, este de fapt o omleta facuta la cuptor. Ce pui in omleta este la dispozitia ta, insa noi vrem insa sa iti recomandam una perfecta pentru momentul sarcinii - cu multe ierburi.

Un sfat: nu o manca singura, imparte-o cu tatal, ca si el are pofte specifice sarcinii.

 

Ingrediente:

5 oua

o jumatate de ceapa mica

o cana cu frunze de spanac tanar

frunze de arpagic

patrunjel, cam jumatate de legatura

branza de capra (pasteurizata)

ulei de masline, sare, piper

 

Cum se prepara

Se da drumul la cuptor, ca sa se incinga in timp ce pregatesti ingredientele.

Ceapa se taie marunt. Frunzele de spanac se rup in doua, trei. Patrunjelul se taie ca pentru salata. Pe toate le poti cali un pic in uleiul de masline preincalzit. Dar nu este absolut necesar. Ai grija sa alegi o tigaie pe care o poti folosi si in cuptor.

Bati ouale si le pui peste ierburi. Se lasa impreuna pe foc in jur de 8 minute, pana cand marginile incep sa se desprinda, insa la mijloc este inca moale.

Adaugi branza de capra, dupa gust. Pui pe deasupra fire de arpagic. Si dai la cuptor inca 1-2 minute, sa devina rumena.

 

Se serveste imediat. Pofta buna!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!